Наполегливим лозівчанам з 9 мікрорайону пообіцяли світло і дитмайданчик +vd

У Лозовій мешканці будинку №2 на 9 мікрорайоні системно взялися за своє житло. Це типовий колишній гуртожиток з усіма проблемами і однією з найвищих квартплат серед пятиповерхівок. За півроку ініціативна група добилася низки ремонтів і продовжує далі стукати у двері комунальників та посадовців.

Їм вже замінили вікна й двері у під’їздах, але досі не полатали дах, не зробили вуличне освітлення і дитячий майданчик. З цими питаннями мешканці будинку прийшли на прийом до мера, Сергія Степанова, 6 грудня.

Активістка Світлана Ляшенко нагадала: восени на сході міський голова пообіцяв, що у їхньому дворі вечорами світитимуть ліхтарі. Однак тут темно й досі. З’ясувалося, що доручення, яке мер давав комунальникам, ті не виконали. За словами начальника управління ЖКГ та будівництва Лозівської міськради Сергія Костюка, не вистачило грошей. Проте мер наполіг і доручив: до Нового року світло таки необхідно увімкнути. Виконання цього доручення міський голова контролюватиме особисто і поетапно.

Друга з проблем — непорозуміння з тепловиками. Ті начебто беруть з мешканців більше грошей, ніж повинні. Люди наміряли, що кухні й інші приміщення у них менші, ніж написано у платіжках. Представник Житлової управляючої компанії пояснив: щойно БТІ передасть їм нарешті зроблений техпаспорт на будинок, усі платежі приведуть у відповідність з квадратними метрами. Але, за законом, БТІ віддасть документ лише тоді, коли ЖУК за нього заплатить.

Оскільки грошей у міста зараз немає, Сергій Степанов доручив своєму першому заступнику пропрацювати питання і знайти вихід, як пустити документацію в роботу вже зараз.

Ремонт покрівлі, який просять мешканці будинку, залишається проблемою, пояснює людям і міському голові головний інженер ЖУКа Дмитро Стусенко. На капітальний немає грошей, а латки поставити можна лише весною.

Натомість з дитячим майданчиком, який наполегливо просять ці мешканці 9 мікрорайону, перспектива значно краща. ЖУК планує з весни почати відновлювати старі, радянські конструкції біля будинку, а до кінця наступного року у дворі встановлять ще й новий дитячий майданчик, пообіцяв мер. Він попросив, аби мешканці потім берегли його.

Валерія Гецко

 

{youtube}Y8aVjN8sszA{/youtube}