Начальник ДАІ врятував лозівчанина від холодної смерті +vd

Начальник Лозівського відділення Державтоінспекції Сергій Нікітін знайшов на дорозі змерзлого чоловіка і не дав йому померти від переохолодження.

Їхня зустріч сталася приблизно на цьому місці — на вулиці Ломоносова, метрів за 100 від перетину із Жовтневою. Начальник ДАІ з дружиною повертався від друзів близько першої ночі 20 грудня. Сергій Нікітін розповідає, що просто не зміг проїхати повз людину, яка лежала посеред проїжджої частини. Чоловік був живий, але дуже змерзлий.

“Таке враження було, що його щока примерзла до криги. Я його підняв — живий, все. Всадив на переднє сидіння свого автомобіля, привіз до райвідділу (міліції — ред.) і сказав оперативному черговому, щоб той терміново викликав “швидку”, – згадує Сергій Нікітін.

Вже у лікарні з’ясувалося: чоловік відморозив собі усі пальці — і на руках, і на ногах. Йому ампутували пальці на одній нозі, усі інші лікарі намагаються врятувати. Лікування обходиться у 350 гривень на день, розповідає брат постраждалого, Валерій. Він вдячний начальнику ДАІ за небайдужість. Говорить, якби Сергій Нікітін не зупинився, двоє дітей брата — 13 і 14 років — залишилися б сиротами.

Як розповів постраждалий своєму братові, він йшов через дорогу, послизнувся, вдарився головою і втратив свідомість. Коли отямився, то вже не міг і поворухнутися. Після того нічого не пам’ятає аж до лікарні. Від цього чоловіка не пахло алкоголем, говорить Сергій Нікітін.

Поспілкуватися із врятованим журналістам не дало керівництво Центральної райлікарні і, зокрема, хірургічного відділення, — навіть на прохання начальника ДАІ. Відмовилися і розповісти про його стан.

За інформацією відділення швидкої медичної допомоги Лозівської міської лікарні, протягом 10 морозних днів їхня служба виїжджала на 7 викликів щодо обмороження чи переохолодження. 3 з них — це були важкі випадки, коли постраждалі встигли втратити свідомість. Їх усіх відвезли лікуватися до Центральної райлікарні. Цього року постраждалих від холоду більше, ніж у попередні роки, відзначають у “швидкій”.

І ДАІший начальник Сергій Нікітін, і співробітники швидкої меддопомоги закликають звертати увагу на людей, які ризикують собі щось відморозити чи взагалі замерзнути. Ваш дзвінок на 103 може врятувати життя.

Валерія Гецко

 

{youtube}-z3j4BOsnUs{/youtube}