Недодані гроші на водогін і об’їзний шлях у Лозовій шукатимуть в облбюджеті +vd

Одразу 2 великі реконструкції у Лозовій потребують дофінансування. Це санація одного з магістральних водогонів та ремонт об’їзного шляху на Панютине.

Головну трубу, яка постачає воду на мікрорайони, вже почали ремонтувати. Однак через те, що гроші на роботи прийшли в останні дні минулого року, використати встигли лише чверть суми — близько 400 тисяч гривень. Залишок довелося повернути державі. Цього ж року фінансування ремонту водогону не закладено в бюджет.

Міська влада заручилася підтримкою обласного керівництва і добиватиметься виділення коштів з обласного та державного бюджетів, повідомив мер Сергій Степанов.

“Вже є, скажімо так, скарги, що йде весна, це місце, де люди мають садити городи, тому будемо стукати, будемо просити. Я думаю, ці кошти — ми їх недоосвоїли, тому ми маємо право на них претендувати,” – зазначив він.

Так звана об’їзна дорога на Панютине, якою хочуть пустити важкий транспорт повз Лозову, теж стоїть недобудована. Минулоріч тут почали реконструювати один з мостів. На роботи витратили близько 3 мільйонів гривень. На завершення не вистачає приблизно мільйон 700 тисяч. Мер сподівається, що їх виділять з тих грошей, які мають цьогоріч прийти в область з держбюджету на соціально-економічний розвиток. А точніше, на дороги.

Депутат Харківської обласної ради від Лозової Олександр Колесніков повідомив, що готує інформацію про ці два недоремонтованих об’єкти для народного депутата України Анатолія Гіршфельда, аби той допоміг знайти необхідні кошти. Паралельно Олександр Колесніков планує лобіювати це питання в облраді.

“Першим стоїть водопровід по вулиці Говорова, щоб туди виділити гроші. Нам туди потрібно мінімум півтора мільйони, 1 мільйон 600 (тис.грн. – ред.). І другий — на оцей шляхопровід. У цьому місяці, наприкінці місяця має бути сесія обласної ради, і там буде передбачатися фінансування, і будемо сподіватися, щоб хоча б один з цих об’єктів потрапить”, – сказав депутат.

Валерія Гецко

{youtube}9aiy11DOtfA{/youtube}