Лозівські гіпертоніки знову можуть купувати ліки зі знижками +vd

У Лозовій відновили держпрограму з надання пільг людям, які страждають від високого тиску. Медики домовились з аптеками, аби ті попрацювали у борг.

На дільниці сімейного лікаря Тетяни Кухаренко 1600 пацієнтів. З них кожен третій хворіє на гіпертонію. Здебільшого це літні люди, які живуть на невеличку пенсію. Для них знижка на препарати — вагома підтримка, переконана Тетяна Кухаренко.

Спеціальний рецепт, який дає право на знижку, діє протягом місяця. У ньому сімейний лікар зазначає не назву препарату, а хімічну формулу. Хворий приходить з рецептом в аптеку, і йому пропонують на вибір кілька медикаментів, в яких є цей компонент. Гіпертонік сам обирає необхідний.

Заступник головного лікаря Лозівської міської лікарні Інна Шаповалова говорить, що найбільші знижки хворі можуть отримати на вітчизняні препарати – до 70% від вартості.

Гроші, які не додають люди, аптекам має компенсувати держава. Кошти Харківській області, а відтак і Лозовій, поки не виділили. Лікарям, пояснює Інна Шаповалова,  довелось вмовляти  міські аптеки попрацювати у борг – погодились лише 8. Заступник головного лікаря переконує, що від продажу пільгових препаратів, ані фармацевти, ані медики додаткових прибутків не мають, лише зайвий клопіт.

Інна Шаповалова шкодує, що не на всі ліки для гіпертоніків розповсюджуються знижки. Сімейний лікар Тетяна Кухаренко знайшла вихід із цієї ситуації: своїм гіпертонікам вона намагається замінити такі препарати на інші, які можна купити за пільговою ціною. 

Анна Скрипник

{youtube}a99TvyPXbQ0{/youtube}