Більшу частину з 3 мільйонів, що є у Лозової на шляхи, пустять на капремонти +vd

Перелік вулиць, які ремонтуватимуть, озвучив головний комунальник Лозової Сергій Костюк. У списку — жодної внутрішньоквартальної дороги. Поки.

На капітальні ремонти доріг у Лозовій є мільйон гривень з держбюджету і майже півтора — з місцевого. У перелік потрапили 2 в’їзди до міста — недоремонтована минулоріч вулиця Кооперативна та Червоногвардійська. А також одна з головних магістралей — проспект Перемоги.

“Будуть зарізатися ямки, які скупчено розташовані, і буде кластися великий шматок асфальту”, – пояснює технологію капремонтів начальник управління ЖКГ та будівництва Лозівської міськради Сергій Костюк.

Великі шматки також кластимуть на Карла Лібкнехта і на “односторонці” – це Рози Люксембург.

18 березня на депутатській комісії з комунальних питань Сергій Костюк запропонував додати до списку капремонтів вулицю Паризької Комуни. Попередньо комісія рішення підтримала, а остаточно його затвердить сесія міськради у п’ятницю, 22 березня.

Ще на двох вулицях — Південній і Супруна — проведуть поточний ремонт за державні гроші. На це прийшло майже 340 тисяч гривень. У міському ж бюджеті на ямки грошей немає. Це не сподобалося депутату Гришину.

“Капітальний ремонт, яким би він не був, – на капремонт потрібні великі кошти. А на поточний ремонт… Краще б ці гроші, які на капітальний ремонт, пустили б на поточний ремонт — залатати усі ямки, які є по місту Лозова. Ми сезон по місту нормально б існували”, – запропонував він.

Однак головний комунальник послався на фінансистів і пояснив: бюджетний кодекс не дозволяє перекидати кошти з капітальних видатків на поточні.

У цьогорічному переліку ремонтів є ще один пробіл — у ньому немає жодної внутрішньоквартальної вулиці. Утім, комунальники сподіваються, що перелік — не остаточний.

“По них (внутрішньоквартальних дорогах — ред.) — так, у цьому році поки ніяких грошей не виділено. По півріччю, як фінансисти кажуть, можливі “добавки” – після підбиття підсумків за перше півріччя. Ми ще сподіваємося на ще один державний транш. Натяки є, а буде-не буде — не знаю”, – сказав він.

Ремонти вулиць у Лозовій, найвірогідніше, виконуватиме місцеве підприємство — Шляхова ремонтно-будівельна дільниця. За словами Сергія Костюка, комісії, які регулярно перевіряють використання державних коштів, до якості ШРБД претензій не мають. У жилкомунгоспі планують, що роботи почнуться орієнтовно за місяць.

Валерія Гецко

 

{youtube}DCdk6BLyA1c{/youtube}