Близнюківщина відзначає 90-річчя і приймає вітання видатних земляків +vd

На ювілей приїхав ректор Луганського університету МВС Віталій Комарницький і привіз із собою відомий навіть за межами України народний ансамбль «Лугарі».

День народження свого району близнюківці відзначають напередодні – сьогодні, 11 квітня. На площу перед місцевою адміністрацією зійшлися  мешканці самих Близнюків, з’їхалися люди і з сіл.

День Близнюківщини співпав з Днем космонавтики, тож “90 років — політ нормальний”, зазначив Віталій Комарницький. Він подарував рідному району ікону Георгія Побідоносця і побажав перемог вдома та на ниві.

Ректор також презентував виступ своїх курсантів — ансамблю «Лугарі». У цьому колективі теж є близнюківці. Співаки виконували переважно грайливі українські пісні. Хлопцям у формі глядачі неодноразово кричали «Браво!». Курсанти втримали людей навіть у дощ.

Естафету професійного співу продовжив близнюківець Николай Рябуха. Він зараз навчається у Москві.

Інших видатних земляків, які залишились жити на Близнюківщині, вшановували грамотами. На сцену викликали заслужених медиків, керівників, громадських діячів, а також матерів-героїнь.

Коли сцена вже була переповнена вшанованими близнюківцями, голова райдержадміністрації Лідія Шулець зазначила, що з такими людьми району — тільки процвітати. Вона попросила мешканців Близнюківщини завжди триматися разом, як у ювілей району.

Анна Скрипник

 

{youtube}WpbJ25-Bh3w{/youtube}