На святкування Першотравня у Лозовій вийшли дві сотні людей +vd

Окрім пенсіонерів та комуністів, на площу Леніна прийшли члени лише однієї профспілки — Лозівського ковальсько-механічного заводу.

Половина святкової колони — це працівники ЛКМЗ. Цього разу вони без профспілкових прапорів і кажуть — сьогодні ніякої політики. За словами лідера профспілки Анатолія Мовчана, свої права заводчани захищають у робочому порядку, а сьогодні — свято колективізму. Голова профспілки і онуку привів саме для того, щоб показати: колектив — це сила.

Меншу кількість людей на мітингу відзначає і почесний громадянин Лозової Георгій Неділько. Говорить, погода гарна: люди і проміняли маївку на городи. А ось сам Першотравень, на переконання почесного громадянина, яким важливим був, таким і залишається.

Для комуністів та ветеранів цьогорічний День солідарності трудящих — особливий. Уперше за багато років на свято прийшла їхня зміна — піонери.

Зазирнула на Першотравень й інша зміна — протилежних політичних поглядів, але ці хлопці довго на площі не затрималися.

Кульмінація мітингу — прийняття резолюції. Окрім ремонту шляхів і будівництва дитсадку на Авилівці, організатори внесли до неї й більш глобальні вимоги. Серед них — вступити до Митного Союзу, збільшити відповідальність роботодавців за затримку зарплатні і справедливо розподіляти газ: українській продавати населенню та комунальникам за собівартістю, а імпортний — олігархам.

Резолюцію прийняли одноголосно. Її прямо на мітингу віддали представникам міської влади, копії направлять в область і на Київ. А свято завершили оркестром.

Валерія Гецко

 

{youtube}EJzX3RtqVss{/youtube}