Протипожежну готовність лозівського арсеналу перевірив перший віце-губернатор +vd

61 арсенал ТРК Сігма Лозова

Перевірити готовність 61 арсеналу до спекотного літа приїхав перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.

У четвер, 6 червня, він відвідав військову частину А0829 і об’їхав її технічну територію, де колись зберігалися боєприпаси, а тепер працюють сапери. До кінця року вони мають завершити ліквідацію наслідків пожежі, яка сталася тут у серпні 2008 року, – тобто, остаточно очистити арсенал від розкиданих снарядів.

“Завданнями на 2013 рік є очистити від боєприпасів 47 гектарів технічної території, знешкодити близько 7 тисяч тон боєприпасів та їхніх залишків, вилучили з технічної території 400 тон безпечних залишків боєприпасів в якості металобрухту”, – доповідає Олег Бондарь, начальник об’єднаного піротехнічного загону Держслужби з надзвичайних ситуацій.

Побаченим на технічній території Валентин Дулуб задоволений, говорить він пресі, – піротехніки працюють швидко, чітко, вкладаються у всі графіки. До кінця року вони встигають повністю завершити ліквідацію наслідків пожежі, переконаний перший заступник губернатора. Пожеж на арсеналі він також не боїться.

“З точки зору пожежної безпеки ми спокійні, тому що тут є вся необхідна техніка для того, щоб у випадку виникнення, не дай Бог, яких-небудь ситуацій, їх моментально і особовий склад, і та техніка, яка є, вони будь-яку надзвичайну ситуацію локалізують і знищать”, – сказав Валентин Дулуб, перший заступник голови Харківської облдержадміністрації.

Із завдання цього року піротехніки виконали вже п’яту частину. Їм залишається очистити 38 гектарів технічної території та розібрати усі непотрібні склади і цехи.

Валерія Гецко

{youtube}FQwRZJqdNyE{/youtube}