Мер Лозової почав цьогорічні зустрічі з лозівчанами із Панютиного +vd

Зустріч мера Степанова з панютянами, ТРК Сігма

Перший із 12 запланованих сходів Сергій Степанов провів 10 вересня. Він запропонував людям відверто говорити про стан справ у селищі, вони так і зробили.

 

Відкриється нова котельня

Зустрічі з лозівчанами міський голова Сергій Степанов проводить щороку. Цього разу він починає із селища, де народився і виріс.

До початку питань мер звітує про ситуацію. Він щойно повернувся з обласної колегії і повідомляє: Харківщина посіла друге місце в Україні з намолоту зерна.

Є добра новина і для самих панютян: 25 вересня урочисто відкриватимуть нову сучасну котельню підприємства “Укрспецвагон”. Планується, що вже у цьому опалювальному сезоні, після всіх пуско-налагоджувальних робіт, котельня грітиме й оселі панютян.

Гроші на дороги “застрягли”

А ось із дорогами ситуація не така оптимістична. Зокрема, з об’їзним шляхом з Панютиного на Лозову.

– На величезний жаль, у минулому році коштів на завершення відновлення, капітального ремонту шляхопроводів не вистачило. Але ми один вже зробили, той, що ближче до селища Панютине. Той, що далі до Лозової, сьогодні має гідроізоляційне покриття. І скажу вам чесно: сьогодні вже крадуть огорожу тротуарів, – відзначив Сергій Степанов.

Утім, панютян більше цікавлять дороги всередині селища. Ремонти тут досі не почалися. Але у цьому місцева влада не винна, зауважує Сергій Степанов: з травня гроші на ремонти “застрягли” у Держказначействі.

Ремонти? ОСББ!

Панютяни один за одним ставлять питання про ремонти у будинках. Сергій Степанов відповідає: чарівний ключик, що вирішує цю проблему, — об’єднання співвласників багатоквартирних будинків. Якщо на зустрічах з лозівчанами тема ОСББ звучить вже два роки, панютяни таку відповідь, за словами самого мера, почули вперше.

Гроші з благоустрою віддали освітянам

Після того переключилися на благоустрій. Першим на черзі питання про бродячих собак. Сергій Степанов відповідає: у Лозовій працюють харківські відловлювачі, і з початку року вони прибрали з вулиць міста 56 собак. Але, погоджується мер, цього замало. Та й корінь зла в іншому — люди самі викидають тварин на вулицю.

Для вирішення ж інших проблем благоустрою — як-от, наприклад, амброзія — потрібні гроші. А їх цього року віддали на іншу справу, говорить голова селища Олексій Корпан.

– Тут стоять педагоги — от я і кажу, що у цьому році в нас була незабезпеченість фінансами по зарплаті. Ми всі кошти — а це 300 тисяч гривень на благоустрій, — абсолютне все, що в нас було заплановано на благоустрій, додали на зарплатню педагогічний працівникам, — пояснює Олексій Корпан. — Тому з благоустроєм цього року — так, вийшла така ситуація, яка сьогодні є.

Без обіцянок

Відносно кількох питань Сергй Степанов не став давати обіцянки — це проблеми ремонтів і підведення газу, які вимагають значного фінансування. Але, за словами мера, він триматиме їх на контролі і відстоюватиме перед обласною владою.

В цілому ж, говорить Сергій Степанов, багато проблем селища мають одну причину: у Панютиного — окремий бюджет, і Лозова не може витрачати на селище свої гроші.

– А питання організаційного характеру ми з порядку денного допоможемо зняти, – підсумував мер.

Валерія Гецко

 

 Компресори досить поширені і застосовуються практично у всіх галузях промисловості. Компрессор ПК 1.75, призначений для одержання стисненого повітря і постачання їм різних механізмів. Завдяки такому компресора можна значно полегшити багато будівельні процеси.

_________________

На правах реклами

 

{youtube}Pm2jubS5HsI{/youtube}