У Лозовій планують закрити усі люки +vd

Гнила кришка люку, ТРК Сігма

Гроші на це, найшвидше, шукатимуть у міському бюджеті 2014 року, а вже наступного тижня усі люки міста комунальники мають обстежити.

Таке завдання керівникам комунальних служб дав перший віце-мер лозової Володимир Денисенко на комунальній нараді сьогодні, 11 жовтня. Приводом для розмови стала львівська трагедія: там вчора у каналізаційний колектор впав дворічний хлопчик.

Дерево і бетон вже не рятують

В історії Лозової теж є такі випадки. У квітні 2009 року на авилівській вулиці Краснодонців у старому пожежному водоймищі втопився 6-річний хлопчик. Він впав туди через відкритий колодязь. Тоді люки водоймища накрили бетонною плитою, але з часом вона руйнується.

У цьому і сусідньому дворах проблемних колодязів вистачає. Колись комунальники накрили їх дерев’яними кришками, які зараз гниють і розсипаються. Місцеві мешканці обгороджують такі колодязі скатами або гіллям, аби малеча не наступила і не провалилася — у колодязях стоять каналізаційні стоки.

Надія на 2014-й

У травні цього року лозівські комунальні служби взялися обстежити усі люки міста. Тоді встановили кілька нових кришок. А зараз з’явилася ймовірність, що наступного року у Лозовій не залишиться відкритих колодязів.

Сьогодні, 11 жовтня, на нараді керівників комунальних підприємств перший віце-мер Лозової доручив усім комунальним службам з’ясувати обсяг робіт.

“Записуємо: провести ревізію усіх колодязів ще раз, стоять вони на балансі чи ні. В принципі, протягом тижня цю роботу ми маємо зробити. Ну, а потім вже будемо приймати рішення, як діяти. Можливо, на наступний рік аж до того, щоб програму зробити, щоб всі люки були в нас обладнані, закриті”, – сказав Володимир Денисенко, перший заступник Лозівського міського голови.

Валерія Гецко

 

{youtube}56ulXvR06XM{/youtube}