Візит губернатора до Лозової: на Харківщині чекають провокацій під час свят +vd

Візит губернатора Балути, ТРК Сігма

Замах на харківського мера Кернеса, який стався 28 квітня, ще більше стривожив керівництво області. Того ж дня Ігор Балута приїхав у Лозову.

 

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута приїхав у Лозову під вечір. У мерії зібрали термінову нараду силовиків.

Губернатор повідомив, що в області пройшли консультації прокуратури і органів влади, за результатами була досягнута домовленість активізувати спільну роботу.

На Харківщині ситуація залишається тривожною через агресію проросійськи налаштованих громадян, сказав Ігор Балута. Особливих провокацій в області чекають на травневі свята.

“Ми чекаємо активізації певної проросійськи налаштованих громадян і, головне, не мирних демонстрацій, а реальних провокацій, озброєних. Я хотів би, щоб ми це все розуміли і правильно на це реагували”, — заявив губернатор.

Далі нарада проходила у закритому режимі. Після її закінчення Лозівський міський голова Сергій Степанов повідомив, що місцевій владі область доручила ще більше взаємодіяти з правоохоронцями, забезпечити безпеку адмінбудівель та місць, де зберігається зброя. Лозівській міліції на час свят обіцяють підсилення підрозділами Нацгвардії.

Накази українського керівництва місцеві правоохоронці виконувати будуть, сказав мер з посиланням на слова виконувача обов’язків начальника міліції Юрія Кобченка.

“У лозівській міліції з цим все в порядку. Він (в.о. начальника Кобченко — ред.) так відповідає. Юрій дмитрович першим керівником — ми теж акцентували увагу — формально буде призначений найближчим часом, щоб виключити приставку “в.о.”, що надасть йому моральне право приймати достатньо жорсткі рішення, якщо це буде необхідно”, — сказав Сергій Степанов.

Після наради у мерії губернатор зустрівся з працівниками Лозівської райдержадміністрації. За словами Ігоря Балути, у Лозовій він попросив усіх чесно захищати національні інтереси і бути патріотами країни.

Далі голова обдержадміністрації планував відвідати інші великі райони на кордоні Харківщини — Ізюмський та Купянський.

Валерія Гецко

 

 {youtube}_xBmx1p32K8{/youtube}