“Ганьбою” та яйцями у Близнюках зустріли нового голову райдержадміністрації +vd

26 квітня депутати Близнюківської райради бойкотували офіційне представлення свободівця з сусіднього, Барвінківського району Василя Пащенка.

Призначення чужинця-свободівця сприйняли як образу

Представляти нового голову Близнюківської райдержадміністрації Василя Пащенка приїхав віце-губернатор Харківщини Юрій Георгієвський. Щойно він та керівники Близнюківщини зайняли місця у президії, з трибуни заговорив районний депутат-батьківщинівець Микола Савченко. Він зачитав звернення Близнюківської районної ради до в.о. Президента та голови Харківської ОДА, яке депутати одноголосно прийняли напередодні.

У своєму зверненні депутати нагадують, що верховна влада обіцяла дослухатися до думки місцевих громад, але порушила цю обіцянку, призначивши головою Близнюківської РДА барвінківчанина. Цей крок київського та харківського керівництва близнюківці вважають образливим для себе, бо в їхньому районі вистачає гідних кандидатів на посаду голови, читає далі Микола Савченко. Його не перебивають, звернення він дочитує до кінця.

Одразу по тому депутати з вигуками “Ганьба!” і “Пішов звідси!” виходять з зали. Один з членів райради запустив у Василя Пащенка два яйця, але не влучив. Разом з майже всіма депутатами з залу вийшла частина сільських голів, керівників господарств і держслужбовців.

Область просить дати трохи часу

Представлення нового голови райдержадміністрації проходило у напівпорожній залі. Промову Василя Пащенка та частина активу, що залишилась, зустріла мовчки — практично без аплодисментів. Натомість його попередницю Лідію Шулець у відставку провели овацією: за чотири роки роботи вона підняла Близнюківщину з останнього місця в області до середини рейтингу.

Реакцію громади на нового голову віце-губернатор Георгієвський назвав емоційним і передчасним. Він попросив дати Василю Пащенку час проявити себе. Якщо ж думка близнюківців не зміниться, керівництво держави зробить кадрові висновки, сказав обласний керівник.

Василь Пащенко має близько двох місяців на те, щоб змінити ставлення до себе, – до чергової сесії райради. За словами її голови Володимира Бреуса, якщо новопризначений керівник не зробить висновків з такого прийому, на наступній сесії депутати прийматимуть вже не звернення.

Якщо вони висловлять недовіру голові райдержадміністрації, причому двома третинами голосів, тому доведеться піти у відставку. Але поки Василь Пащенко, за його словами, налаштований працювати і допомагати тим, хто його сьогодні не прийняв.

Валерія Гецко

 {youtube}JwzxPu1hDm0{/youtube}