У Лозовій голови ОСББ закликають лозівчан об’єднуватися +vd

З 1 липня, якщо лозівчани не оберуть управителя, або не створять ОСББ, міськрада призначить свого управителя.

У 24 будинку на 1 мікрорайоні ОСББ створили півтора роки тому. Голова цього об’єднання Лариса Шевченко переконана, лозівчани якнайшвидше мають створити ОСББ. Коли передбачений законом час закінчиться, управителі, які неякісно виконують послуги зараз, будуть призначенi й надалі, припускає пані Лариса. Створивши ОСББ, містяни матимуть вибір. Коли у 24 будинку на 1 мікрорайоні об’єднувалися в ОСББ, діяв закон, за яким минулий балансоутримувач мав робити капітальний ремонт у будинку. ОСББ, які створюються зараз, такої можливості позбавленi. Робити масштабні ремонти мешканцям буде не під силу, вони змушенi будуть просити допомоги у керівництва міста, переконана Лариса Шевченко. 
Заступник директора «ЖУКа», депутат міськради Ігор Коломак зазначив, норму закону про капітальний ремонт дійсно скасували, однак є інший закон – про проватизацію, що допоможе ОСББ із ремонтом. 
Дмитро Стусенко, заступник директора «ЖУКа», голова ОСББ та депутат міськради запевняє, що міськрада допомагатиме, але в межах дефіцитного бюджету Лозової. 
Нагадаємо, з 1 липня 2015 року в Лозовій і в Україні загалом набрав чинності закон «Про особливості здійснення права власності в багатоквартирному будинку». За ним, до липня цього року містяни мають визначитись із формою управління багатоповерхівками – обрати собі управителя, який займатиметься обслуговуванням будинку, чи створити ОСББ. У разi невиконання цих вимог, управителя призначить міськрада. 

         {youtube}H0Pdp7bWxZo{/youtube}