Голова ХОДА провела зустріч з першим заступником голови місії ОБСЄ в Україні

З Олександром Хугом Юлія Світлична обговорила соціально-економічну та безпекову ситуацію в Харківській області.

Керівник області підкреслила, що ситуація в регіоні стабільна та регульована.

«Багато уваги приділяємо питанням гарантування безпеки громадян, це найголовніше завдання держави. Ефективно співпрацюємо з правоохоронними та силовими структурами. Ми розуміємо, що поряд із нами потужний ворог, тому нам, безумовно, потрібна незаангажована міжнародна підтримка», – сказала керівник області.

Говорячи про соціально-економічний розвиток регіону, Юлія Світлична розповіла про низку важливих рішень, прийнятих під час серпневої сесії обласної ради.

«Завдяки децентралізації, яка ініційована Президентом, маємо можливість реалізовувати важливі інфраструктурні проекти. Ми багато часу присвячуємо спілкуванню з людьми в районах, відвідуємо об’єкти, на яких ведуться будівельні та ремонті роботи, на які громади чекали роками. Бачити результат приємно й людям, і владі», – зазначила Юлія Світлична.

Вона також зупинилася на питаннях, пов’язаних із забезпеченням потреб внутрішньо переміщених осіб, повідомивши, що на даний момент у області їх офіційно зареєстровано близько 128 тисяч.

«Працюємо над вирішенням їхніх питань, зокрема, питання забезпечення житлом – разом з Українським фондом соціальних інвестицій. Уже відкрито 1 гуртожиток, на черзі ще 5, – повідомила Юлія Світлична. – У сфері охорони здоров’я реалізуємо проекти разом з Європейським інвестиційним банком. Маємо багато спільних проектів з іншими партнерами з ЄС та США».

Олександр Хуг зазначив, що з моменту його попереднього візиту на Харківщину в липні цього року в області відбулися помітні зміни.

«Ви маєте суттєвий прогрес та здобутки, але вірю, що їх може бути ще більше, – підкреслив перший заступник голови місії ОСБЄ в Україні. – Зокрема, зменшився рівень криміногенності та зросла кількість завершених справ. Це великий успіх, зважаючи на довгу лінію кордону із зоною бойових дій».

Юлія Світлична відповіла, що покращення у сфері безпеки, в першу чергу, є результатом покращення економічного стану в області та ефективної роботи безпекових програм, що реалізуються у співпраці з усіма силовими та правоохоронними структурами.

Також Олександр Хуг розповів голові ХОДА про зустріч, яку провів з групою молодіжних лідерів Харківщини.

«Це молоді люди з активною позицією. Вони описали яскраву картину того, що відбувається на Харківщині, та поділилися своїм баченням її майбутнього. Це викликає оптимізм, оскільки ми чуємо багато про те, що молодь їде з України. Але у вас є молодь, яка любить свою країну та хоче її розвивати. А енергія вашої команди, яка розбудовує регіон, надихає цю молодь», – сказав Олександр Хуг.