Харківщина – один з найпотужніших юридичних центрів України. Президент

Глава держави взяв участь в урочистих заходах з нагоди 25-річчя заснування Національної академії правових наук України.

Під час робочої поїздки до Харківської області Президент України разом з головою ХОДА Юлією Світличною завітав до Національного юридичного університету ім. Я. Мудрого. Він привітав керівництво, викладачів вишу та членів Національної академії правових наук України з 25-річчям цієї установи.

«Харківщина – лідер у галузі освіти та науки. Харківщина – один з найпотужніших юридичних центрів. І тому не випадково, що ініціатива щодо створення вищої галузевої наукової установи, яка об’єднала правову науку всієї держави, зародилася саме тут», – сказав Президент

Він відзначив, що харківська юридична школа забезпечує професійними кадрами головні інстанції судової гілки влади України.

«40% серед тих, хто переміг у жорсткому змаганні в конкурсі для нових членів Верховного суду, складають випускники харківської школи. 50 % – Конституційного суду. Друзі, це знак якості!», – наголосив Глава держави.

Президент підкреслив важливу роль Академії правових наук України у розробці українського законодавства.

«Для мене становлення Академії правових наук України збіглося з початком відтворення незалежності України. Фахівці академії відіграли провідну роль у формуванні наукових засад національної правової системи. І всі ці роки ви забезпечували експертний супровід розробки та прийняття законодавства незалежної України. Академія брала участь у розробці Конституції, найважливіших нормативно-правових актів та кодексів, які становлять базу сучасного національного законодавства», – відзначив Петро Порошенко.

Президент також наголосив, що досвід та знання харківських правників матимуть велике значення для імплементації в національне законодавство Угоди про асоціацію України з Європейським Союзом.

«Стратегія європейської та євроатлантичної інтеграції, яка зумовлює докорінне реформування всіх сфер суспільного життя – відкриває перед академією нові напрямки для досліджень, наукових досягнень та творчих здобутків», – наголосив Глава держави.

Під час урочистого заходу Президент України вручив державні нагороди 12 правникам Харківщини.