податковий борг

Статус «невиїзних» через податковий борг отримали 66 підприємців Харківщини

Про це повідомив начальник управління погашення податкового боргу ДПС у Харківській області Віталій Прокопенко. За його інформацією, у 2012 році судовими рішення було задоволено 66 звернень податкової щодо заборони виїзду за межі країни керівникам підприємств та фізичним особам, які мають заборгованість зі сплати податків.

Віталій Прокопенко зауважив, що звернення до суду щодо заборони виїзду податкових боржників за кордон є одним із дієвих заходів.

Загалом, за повідомленням начальника управління, у 2012 році на Харківщині вдалося скоротити податковий борг на 30%, або 971 млн.грн.

Сучасні податкові електронні сервіси, дозволяють платникам мати постійно  доступ до інформації про наявність можливого податкового боргу і вчасно попереджувати негативні наслідки, пов’язані з ним.

До таких сервісів автоматизованої системи інформування, зокрема,  належать: «Інформаційне повідомлення про заборгованість по податкам, зборам», «Інформаційне повідомлення про настання сплати розстроченої (відстроченої, реструктуризованої) суми грошових зобов’язань податкового боргу), «Інформаційне повідомлення про суму заборгованості за іноземними кредитами, залученими державою або під державні гарантії, бюджетними позичками (фінансовою допомогою, наданою на поворотній основі»).

Втім, ця інформація надсилається лише тим платникам, які звітують в електронному вигляді і по яких зафіксовано електронну адресу.