Як вибрати іграшки дитині

Коли наближається день народження дитини, Новий рік чи інше свято, постає питання подарунка. Найбільш поширений варіант – купити дитячі іграшки. Це однозначно порадує малечу. А поки діти граються, дорослі можуть трохи відпочити. До того ж сьогодні багато іграшок, які не просто розважають, а й розвивають. Також зручно, що зараз можна купити дитячі іграшки онлайн, не виходячи з дому.

Критерії вибору

Асортимент іграшок в магазинах нерідко такий великий, що аж очі розбігаються. Ідеальна покупка залежить від декількох факторів:

  • вік дитини;
  • стать;
  • уподобання/хобі.

Якщо це не ваш син чи дочка, а племінник чи дитина друзів, хороша ідея – спитати у батьків особисто, що маленький пустун хоче на свято. Якщо дитина достатньо доросла, можна запитати прямо в неї, чого вона бажає. Але іноді такої можливості немає. Тоді варто проконсультуватися з продавцем або довіритися власній інтуїції та досвіду, адже часом найкращий подарунок – неочікуваний.

Розвиваючі іграшки

Через гру дитина розвивається і пізнає цей світ. Часто батьки та друзі сім’ї хочуть підібрати не тільки приємний, а й корисний подарунок, щоб покращити аналітичні навички дитини та стимулювати дитячу творчість. Тут у пригоді стануть розвивальні іграшки.

Для маленьких дітей чудово підійдуть іграшки типу «Розумний куб». Пластиковий куб складається з окремих квадратів. У них є отвори або віконечка. Туди треба підібрати потрібний за формою елемент, наприклад, у наборі можуть йти фігурки домашніх тварин. Така активність розвиває дрібну моторику.

Багатьом дітям подобається малювати. Розвивати творчі здібності можна за допомогою різноколірної крейди. До того ж можна поєднати творчі сеанси з активними іграми на свіжому повітрі.

Зараз у дітей популярний слайм. Це желеподібна речовина, якою легко зайняти маленькі руки. Слайм відносно недорогий, він буває різного кольору, з блискітками чи без. Радує, що він не залишає плям на одязі та меблях. До того ж доведено, що тактильні відчуття пов’язані з розвитком головного мозку.

Сьогодні переосмислюються традиційні гендерні ролі, втім, дівчаткам все ще подобаються різноманітні ляльки, а хлопці в захваті від машинок на пульті та іграшкової зброї. Втім, дівчата часом теж цікавляться машинками, а хлопців може порадувати набір лікаря, кухаря чи пожежника. Головне, щоб обираючи подарунок, ви робили це з любов’ю. Тоді іграшка може виявитися такою цікавою, що й дорослі захочуть долучитися до гри.