Ідеальний костюм: Ключ до стильного гардеробу

Якщо у вашому гардеробі ще немає класичного костюма, це означає, що ви погано слухали поради стилістів, модних журналістів та дизайнерів протягом останніх десятиліть. З початку XX століття брючні костюми повільно, але впевнено почали завоювання жіночого гардеробу, а в 80-х років вони просто вразили своєю універсальністю, що ехом його ви чуєте й досі.

Вигідність класичного костюма

Неоспорима перевага такого костюма полягає і в тому, що разом з ним ми отримуємо одразу дві речі — піджак і брюки, які автоматично пропонують нам безліч різних комбінацій з іншими речами гардеробу: від спортивних кофт до вечірніх суконь. Розповідаємо, як крок за кроком обрати такий костюм, який буде радувати вас (мінімум) довше одного модного сезону або (максимум) всю життя.

За посиланням https://provenceshop.com.ua/ua/catalog/kostjumy-brjuchnye ви зможете ознайомитися з різноманітним асортиментом жіночих брючних костюмів, які вражають своєю стильністю та якістю виконання.

Ідеальний піджак

Правильний піджак знадобиться далеко не лише в офісі — знаменитості давно носять їх на червоних доріжках, oversized-піджаки ми накидаємо на плечі поверх плинного плаття-комбінації і йдемо на вечірку, їх ми поєднуємо з джинсами і футболками і встигаємо виконати десятки завдань за один день. Загалом, інвестиція дуже окупається. Один піджак (з зауваженням “дійсно правильно сидячий”) — це не просто наступна покупка на новий сезон, це порятунок, коли стається будь-яка незрозуміла ситуація, гардероб тріскає від речей і одночасно порожній, або немає часу створювати складний та вишуканий аутфіт. Універсальних правил щодо того, як обрати один-єдиний піджак, немає: тут треба виходити з самого крою, а їх, як ми знаємо, існує безліч. Розповідаємо про найвигідніші, які не виходять з моди.

Oversize

Справжня класика жанру, яку не втомлюють показувати дизайнери і шити на всесвітній масштаби виробництва. На весняно-літній сезон ідеальні будуть кольорові: від карамельно-зефірних до яскравих веселкових кольорів. Однак, якщо перед вами стоїть завдання придбати один, але ідеальний, краще звернути увагу на глибоку палітру, наприклад, винний, ізумрудний, індиго або природну гамму: від відтінків соломи до палітри спецій. Такі з меншою ймовірністю вам набриднуть, не змусять купувати ще сотні таких самих і не будуть засмічувати гардероб.

Приталений

На деякий час приталені піджаки зникли з категорії попиту: стилісти то й годі агітували спалити застарілі моделі на кострищі разом із брюками-скінні та приталеними пальто, кидаючи у вогонь розривані джинси. Часу на переодягання на вулиці понадто не потрібно, і ось ми вже спостерігаємо триумфальне повернення приталених піджаків з одним важливим зауваженням: приталений — це не “в обтіску”. Найактуальніші моделі зараз — з збільшеною лінією плечей, які створюють своєрідний силует пісочних годин. У Dior, наприклад, можна обрати класичний піджак “бар”: такий ідеально пасуватиме у пару з брюками-цигарками.

Скорочений

Хоча на подіумах вони з’являються з меншою постійністю, останнім часом їх було представлено дійсно багато. Вони ідеально поєднуються з брюками з підвищеною талією, легко пасують до палаццо, сигарет, скінні або бананами — загалом, незважаючи на менший асортимент у порівнянні з подовженими варіантами, покупка варта того. При виборі в першу чергу визначте, з яким низом ви будете носити його — такий піджак не повинен бути коротше пояса брюк. Для натхнення подивіться на Амаль Клуні: в її гардеробі теж є парочка скорочених піджаків, які не виглядають нудно. Вона їх поєднує як з зауженими брюками, так і з клеш, із палаццо — виглядає однаково круто в усіх варіаціях.

З поясом

Піджаки на запах з поясом — така ж універсальна класика, як і пальта на запах з поясом. З зауваженням, що на тлі інших вищезазначених варіантів така річ буде виглядати менш формально, однак так само легко в стилізації. Візуально буде створювати такий же ефект, як і приталений, з однією уточненням — носити такий можна і з поясом, і без нього, не зав’язуючи. Все, як ми любимо: одна річ — десятки різних варіацій.

Ідеальні брюки

Як і у випадку з піджаками, варіантів у нас маса: в моді дійсно майже все. При виборі своїх ідеальних брюк виходьте з призначення: костюмна пара, як у Lady Gaga, і дійсно виглядає круто, однак чи буде відповідним такий варіант у вашому офісі? Якщо є ціль підібрати наряд лише для щоденних марафонів по місту або вечірніх виходів — сміло обирайте найекстравагантніші наряди, носіть разом або експлуатуйте брюки окремо — наприклад, з кроп-топом або білою сорочкою таких же гіперболічних обсягів.

На теплу пору можна звернути увагу на костюм з шортами-бермудами — правда, з приходом холодів виносити на арену можна буде лише піджак. Альтернативою можуть стати костюми з брюками-кюлотами. Перед покупкою їх завжди варто приміряти, навіть якщо ви впевнені в своїх параметрах, і одразу думати про те, з якою взуттям ми будемо поєднувати: брюки такої складної довжини часто підкидають несподівані сюрпризи у вигляді неправильних пропорцій та скороченого силуета. Широкі та довгі брюки — гарячий тренд осінньо-зимового сезону, який можна носити завжди. Широкі брюки з підвищеною талією роблять нас візуально вищими, а тому якщо ви хотіли підібрати річ з чудотворними властивостями корекції фігури, радимо приміряти саме такі.

Якщо при примірці на піджаку або брюках утворюються складки, які там не повинні бути — сміло віддавайте річ назад консультанту. Важко знайти людину, яка все ж попохудла ради брюк, або, навпаки, знайшла спосіб позбутися від зайвих складок на піджаку там, де їх за задумкою не повинно бути. Однак якщо ви налаштовані рішуче, і думки про цей костюм не дають вам спати по ночах, не варто ламати свій режим дня і сумувати під меланхолійні пісні — піджак на розмір більше віддайте в ательє для коригування, а брючну пару на розмір менше краще взяти за основу для свого власного дизайну (знову ж таки в тандемі з портнихом).