Як врятувати обід, якщо ви пересолили суп?

Що робити якщо ви пересолили суп як рятувати обід

Час від часу кожному з нас може статися пересолити їжу. Така неприємність може статися і зі супом. Але не варто панікувати, є кілька методів, які допоможуть врятувати ваш обід.

Потім, коли ви зрозумієте, що суп вийшов пересоленим, необхідно діяти оперативно. Тільки тоді ви зможете врятувати ситну страву. Найпростіший спосіб – додати у киплячий суп мішечок з сіллю. Він повинен бути наповнений трохи більше, ніж половина. Через кілька хвилин він відбере додаткову кількість солі, і суп буде менш пересоленим.

Але якщо ви дізналися про пересолений суп уже після закінчення кипіння, вам доведеться застосовувати інший метод. Для цього в гарнір потрібно додати трохи сиру чи цукру. Сирий картопельний бульйон чудово допоможе знизити солоність супу. Також ефективним варіантом є додавання ополонника до гарніру. Відбірне зелене листя прекрасно збалансує кількість солі в страві.

Як врятувати ситуацію

Як врятувати ситуацію

Частенько, коли готуємо суп, може трапитися неприємність − пересолити його. Така ситуація не є безнадійною, і її можна врятувати.

Якщо суп ще киплячий, то його можна врятувати досить просто. Додайте в бульйон деяку кількість ополоника, це допоможе зменшити концентрацію солі. Проте, потрібно пам’ятати, що ополоник має вплив на смак, тому додавайте його помірно і перевіряйте результат.

Якщо суп уже готовий, але пересолений, тут треба діяти по-іншому. Перше, що слід зробити – це злити бульйон і приготувати новий без солі. Потім, поступово добавляйте новий бульйон до пересоленого. При цьому, додавайте бульйон поступово, перевіряючи смак кожного разу. Таким чином, ви зможете зменшити концентрацію солі в супі.

Крім того, щоб зменшити кількість солі в супі, можна використовувати різні інгредієнти. Наприклад, можна додати декілька крихток свіжого хліба або пару шматочків картоплі в шкурці. Ці продукти заберуть деяку кількість надлишку солі.

Необхідно пам’ятати, що ситуація з пересоленим супом буває неприємною, але не безвихідною. Завжди є способи виправити ситуацію і насолодитися смачним обідом.

Корисні рекомендації

Корисні рекомендації

Якщо ви пересолили суп, не варто ламати голову. За допомогою простих трюків, ви зможете врятувати обід і насолодитися смачним гарніром все-таки.

Постарайтесь ополонити суп, щоб знизити його солоність. Для цього ви можете додати декілька крапель цукру або невеликий мішечок із зернами рису чи картоплі. Ці продукти здатні забрати зайву сіль, але не змінять смак страви.

Якщо суп буде занадто киплячим, доведеться трохи почекати. Ви можете швидко збільшити об’єм бульйону, додавши додаткову порцію води чи овочевого бульйону без солі. Після цього слід трохи потерпіти і чекати, поки зайве соло випарується.

Якщо суп все-таки залишився пересоленим, не варто панікувати. У такому випадку можна додати трохи цукру чи цитрусового соку, щоб збалансувати смак. Важливо додавати цукор поступово, смакуючи страву потроху, щоб не пересолити ще більше.

Не забувайте, що запах і тема мають велике значення при споживанні їжі. Якщо суп буде пересолений, додайте бульйону чи води, але не змішуйте ці компоненти одразу. Найкраще спочатку разом “розваляти” і потім поступово розводити.

Як навчитися не пересолювати

Як навчитися не пересолювати

Одним з найбільш поширених помилок при приготуванні їжі є пересолювання. Часто ми додаємо занадто багато солі до бульйону, соусу чи гарніру, що робить страву неприємно солою. Але цього можна уникнути, слід тільки слідкувати за кількістю солі, яку додаємо в їжу.

Перш за все, варто пам’ятати, що киплячий бульйон або соус має швидро розподілятися у страві, тому в них треба додавати сіль не на початку, а наприкінці, коли страва вже приготовлена. Таким чином, ми зможемо підкреслити смак страви без пересолення її.

Ще один корисний прийом – додавати сіль поступово, процідивши її перш ніж додавати до їжі. В цьому випадку ми зможемо контролювати кількість солі, яку додаємо, і уникнути пересолення.

Також варто враховувати, що деякі інгредієнти, наприклад, м’ясо або сир, вже містять натуральну сіль. Тому приготовлену їжу з цими продуктами слід солити трохи менше, ніж зазвичай, з метою уникнути пересолення.

Якщо страва все ж стала пересоленою, можна скористатися таким лайфхаком: додати трохи цукру. Цей трюк допоможе зменшити наявність солі в смаку і зробить страву більш приємною на смак. Також можна додати трохи лимонного соку або оцту, оскільки кислота теж допомагає зменшити соленість в їжі.