Переваги і недоліки тротуарної плитки

Територію присадибної ділянки необхідно правильно оформлювати. На ній можуть бути доріжки, майданчики та зони відпочинку. Для цього ринок пропонує безліч різних будматеріалів. Одним із кращих варіантів прийнято вважати бетонну тротуарну плитку. В даній статті ретельно розглянемо деякі аспекти цього матеріалу.

Тротуарну плитку прийнято вважати бюджетним аналогом бруківки із природного каменю. Даний матеріал є готовим продуктом певної форми і кольору, який відразу можна укладати. Перед реалізацією завжди перевіряється на відповідність технічним вимогам, які пред’являються до дорожнього покриття. Фем товщиною до 4.0см призначена для пішоходів, велосипедистів та короткочасного проїзду на легкових автомобілях, товстіша бруківка призначається для заїзду автотранспорту.

Щоб точно зрозуміти, чи підходить матеріал, треба зважити плюси та мінуси. Почати варто саме з переваг. Тротуарна плитка не боїться перепадів температур у великому діапазоні. Це означає, що кліматична зона може бути будь-якою. Також, технологія укладання має на увазі заповнення швів піском, що веде до відсутності скупчень води після опадів. При нагріванні плитка не виділяє токсичних речовин і є екологічно безпечною. Завдяки натуральному складу і мінеральним компонентам плитка здатна служити довгий час. Укладання, або монтаж, дуже просте, його можна виконати своїми руками. До цього ж плитку можна розібрати та укладати повторно, якщо потрібен локальний ремонт. Також перевагою є великий асортимент на ринку. Є безліч колекцій різних форм та кольорів, щоб можна було вибрати свій унікальний варіант.

Мінусів не так багато, але їх варто знати. Для початку важливо розуміти, що лицьова поверхня гладка. Це означає, що під час заморозків такі доріжки можуть бути травмонебезпечними. Втім, це вирішується за допомогою простого посипання піском або сіллю. Вона не шкодитиме плитці, оскільки бетон досить міцний і стійкий. Другий можливий недолік – поява тріщин, ям та просідання покриття. Цієї проблеи не виникне при правильній підготовці основи. Важливо позбутися сторонньіх предметів, деревини, кореневищ та іншого сміття.

В інтернет-магазині тротуарної плитки і бруківки stare-misto.com.ua Ви можете ознайомитися з асортиментом та цінами, а також запрошуємо в наш офіс для вибору потрібного продукту. В нас Ви маєте можливість обрати тротуарну плитку найкращих виробників Києва, а також ціну зі знижкою.