Що потрібно знати, вибираючи терасну дошку

Покриття для підлоги на зовнішніх поверхнях дому та двору часто  буває складно вибрати. Численні варіанти, особливості, ціна, переваги змушують вагатись на віть не дуже вибагливих покупців. Що та як стелити біля басейну, на веранді, балконі, аби це було не тільки красиво, а й практично? Терасна дошка, купити яку сьогодні можна не дорого, стане оптимальним рішенням для багатьох випадків.

 

Які ж основні переваги дошки для терас?

 

До цього виду відносяться певні матеріали з деревини, або ті, в яких вона використовується. Технології виробництва можуть бути різними, це впливає на особливості та властивості кінцевого продукту, самого матеріалу. Але загальні переваги відносяться до всіх типів терасної дошки від магазину Ваша Тераса:

  • Захищеність, стійкість до впливу зовнішнього середовища (опади, сонячні промені, висока вологість, морози);
  • Просто монтувати, доглядати, підтримувати чистоту та привабливий вигляд;
  • Широкий вибір фактур, кольорів. Можна знайти рішення для будь-якого дизайну;
  • Дошки не гниють, не лущаться, не втрачають колір на сонці, в них не розводяться комахи та пліснява;
  • Міцні та довговічні.

Саме ці високі характеристики зробили її найпоширенішим видом оздоблення для зовнішніх поверхонь. Такий виріб прослужить набагато довше, ніж звичайні дошки, при цьому перевищуючи аналоги за естетичними, декоративними якостями. 

 

Які ж бувають види терасних дошок?

 

Під цим поняттям сьогодні мають на увазі декілька видів покриття для підлоги. Всі вони складаються із сировини, до складу якої у певних пропорціях входить деревина:

  • Натуральне дерево. Виготовляють такі дошки із суцільного масиву. Через те, що використовуватись вона буде у складних та різноманітних погодних умовах, мінімально обробляється та не містить синтетичних компонентів, сам сорт повинен бути дуже надійним, вологостійким, витривалим від природи. Оптимальне рішення – дерева, що зростали в тих самих умовах, де і буде закладена підлога. В нас де модрина, ясен та дуб. Їх особливістю є зростання міцності при намоканні, що є бажаною характеристикою для будь-якого дерев’яного оздоблення;
  • Оброблена термічно. Деревина загартовується, щоб ставати більш витривалою, за допомогою пари температурою понад дві тисячі градусів. Це повністю змінює характеристики, виключає вплив вологи, сонця, інших негативних нюансів. Така деревина може ставати більш привабливої текстури, витривала, не гниє, зберігає екологічність, адже не піддавалася хімічному впливу лаків, фарби та інших;
  • Деревинно-полімерний композит. Це поєднання наповнювача з деревної муки, тирси, скловолокна, стружки зі сполучними матеріалами (штучними полімерами або натуральними смолами, зерновим крохмалем, відходами паперової промисловості та іншого).

 

Кожен з варіантів має свої переваги як за зовнішнім виглядом, практичністю, так і за ціновою категорією.