Лозівські бібліотеки відвідали письменники, поети та журналісти

Український ПЕН-клуб у рамках розпочатого проєкту «Незламні бібліотеки» відвідав Лозову 28 лютого. Це культурна й правозахисна організація, до якої входять українські письменники, журналісти, викладачі, культурні менеджери. Загалом, люди, які працюють зі словом та книжками, відзначила його директорка Тетяна Терен під зустрічі з читачами у Лозівській Юнацькій бібліотеці.
– Ми їздимо аби зустрічатися, слухати історії жителів Харківщини про їхнє життя під час війни. А також ми збираємо відео та фото матеріали, інтерв’ю для поширення за кордоном на всіх відомих майданчиках, щоб світ знав про ті злочини, які продовжує скоювати росія в нашій країні.
Разом з директоркою завітали: Максим Беспалов – український письменник та журналіст; Тетяна Власова – українська поетка і культурна менеджерка; Вадим Карп’як – журналіст, телеведучий каналу ICTV та Телемарафону; Оля Русіна українська письменниця, журналістка, перекладачка, авторка книжок для дітей та підлітків. Лозову також відвідали два французьких письменники: Анн Массар і Лорен Тієррі Дешан.
На зустрічі говорили про українську літературу, яка вона сьогодні, на які імена та твори звернути увагу, читали вірші.
На окремій локації з дітьми зустрічалася Оля Русіна, авторка книжок для дітей та підлітків. Для авторки малеча підготувала подарунки – малюнки за її книжкою «Тракторець, що тягне танк».
Гості поповнили фонд Публічної і Юнацької бібліотек книгами українською та англійською мовами. Їх збирають за підтримки іноземних партнерів, українських видавництв та небайдужих українців.
Відзначили, що бібліотеки Лозової дуже гарні й оснащені. А головне – заповнені читачами різного віку, які прагнуть читати українською, українських авторів, дізнаватися про свою культуру та історію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *