Як вибрати пластикові вікна

Пластикові віконні рами на сьогоднішній день вважаються одним з найбільш зручних варіантів оформлення вікна – вони надійні, легко миються і очищаються, здатні і взимку, і влітку сприяти підтримці у внутрішніх приміщеннях комфортного мікроклімату. Але для того, щоб пластикові вікна прослужили вам якомога довше, необхідно точно знати, якими критеріями керуватися при їх виборі.

Як повідомляє vikna24.if.ua в першу чергу для того, щоб вибрати пластикові вікна високої якості, зверніть увагу на те, з якого віконного профілю вони виготовлені. Саме від якості віконного профілю залежить зовнішній вигляд і довговічність вікна. На сьогоднішній день в більшості випадків доводиться мати справу з російськими, турецькими або німецькими виробниками віконного профілю. Віконний профіль, виготовлений німецькими виробниками, по праву вважається найбільш високоякісним. Як правило, віконний профіль німецького виробництва не тільки виглядає найбільш презентабельно в момент покупки, але і відрізняється здатністю зберігати всі свої технічні характеристики на найвищому рівні протягом багатьох років. Купуючи такий профіль, ви можете бути впевнені в тому, що він витримає і серйозні динамічні навантаження (наприклад, пориви ураганного вітру), і температурні навантаження (від +50 до-50С).

Зверніть увагу на кількість повітряних камер у віконному профілі – в умовах російського клімату необхідно використовувати вікна з двома, а ще краще – з трьома повітряними камерами. Має значення кількість повітряних камер як в самій рамі, так і в стулці вікна.

Однією з основних складових вікна є склопакет, тому для того, щоб правильно вибрати пластикові вікна, поцікавтеся його характеристиками. Товщина склопакета повинна становити не менше 32 мм, при цьому в ньому має бути не менше двох повітряних камер – в іншому випадку навіть невеликий зимовий мороз суттєво знизить рівень теплового комфорту в будинку або квартирі. Зверніть увагу також на марку скла – якісне скло не повинно давати спотворення або тріскатися при невеликих навантаженнях.

Вибирайте тільки якісну фурнітуру для вікон. Економити на фурнітурі не варто, так як фурнітура низької якості здатна доставити набагато більше неприємностей, ніж може показати на перший погляд. Провідні виробники металопластикових вікон намагаються по можливості використовувати тільки якісну німецьку фурнітуру.

Пам’ятайте, що теплоізоляційні характеристики пластикового вікна залежать не тільки від якості вихідних матеріалів, але і від точності установки. Неякісна установка здатна майже повністю нівелювати спочатку високі технічні характеристики якісно виготовленого вікна. Тільки при правильному і точному вимірі віконного отвору вікно в подальшому не буде доставляти вам незручностей. Як правило, проблеми з експлуатацією вікна в більшості випадків виникають саме через непрофесійну установки. Вартість послуг по установці вікна в основному становить від 10% до 20% його загальної вартості, тому намагайтеся звертатися до фахівців, яким ви довіряєте.