Як краще підібрати шпалери

Шпалери протягом століть не втрачають своєї актуальності. Вони тільки змінюють вигляд, і збільшується кількість матеріалів, з яких їх роблять. Багато людей вважають за краще класичні паперові шпалери, не знаючи, як правильно клеїти шпалери встик і вважаючи всі інші види дорогими.

Як повідомляє https://vashinterier.ua/catalog/shpalery-1/ Для створення нового образу кімнати треба виконати кілька простих правил. Досить підготувати стіни, правильно підібрати малюнок і вирішити, звідки починати. Приміщення стане більше і світліше. Тематичний інтер’єр буде виглядати стильно.

Першими шпалерами можна вважати шкури звірів, які первісні люди розвішували по стінах печер. Потім прийшла черга для тканин. Стародавні римляни і греки обтягували стіни палаців тканими полотнами. Ця традиція збереглася в Європі і до наших днів. Збільшилася різноманітність кольорів і малюнків, змінився сам матеріал. Зараз виробляються шпалери: паперовий; акрилові; флізелінові; текстильний; пробковий; бамбуковий; вініловий; рідкий; фотошпалери. В якості обробки або захисного переплетення використовують найтонші волокна з скла, алюмінієву фольгу та інші добавки. Всі матеріали об’єднує одне, необхідно вирівняти стіни, щоб вони виглядали. Тільки рідкі можуть приховати невеликі перепади. Кути навіть вони не виправлять. Клей купується після вибору шпалер, вказаний в інструкції на рулонах. Це я пояснював тітонькам, відтягуючи їх від прилавка з сумішами. Вони вже зібралися купувати і сперечалися: ПВА або КМЦ.

Паперові шпалери як і раніше актуальні. Вони підходять для бюджетного ремонту, і вважається, що їх легко клеїти. За методом нанесення малюнка вони діляться: класичні – симплекс, малюнок нанесений фарбами; дуплекс-подвійні, з декоративним візерунчастим покриттям. Найдешевші паперові шпалери важко клеїти. Вони розмокають і повзуть в руках. Тому правильно буде вибирати більш якісні щільні рулони.

Для створення оригінального оформлення кімнати паперові шпалери краще використовувати двох видів і правильно підібрати поєднання. Одні як фонові, другі фрагментарно. Малюнок і тональність повинні гармоніювати. Фонові однотонні або з дрібним непомітним зображенням. Вставки яскраві з великим орнаментом. Стіни необхідно вирівняти шпаклівкою, досить стартовою. Починати клеїти паперові шпалери з заходом краще від вікна. Тоді не буде темних смуг тіней в місцях “нахлеста” полотен. Використовувати їх можна тільки в сухих кімнатах з постійною температурою: спальні, дитячі, вітальні. Паперові шпалери дуплекс трохи дорожче. Але вони триматися на кілька років довше і не вигоряють на сонці.