Чому свіжообсмажена кава – смачно і корисно?

В процесі споживання кави кожен бажає насолодитися багатогранністю і насиченістю напою. Класика є ідеальним рішенням для щоденного використання. Але якщо ви бажаєте приготувати у себе вдома каву, яку можна замовити тільки в кав’ярні – зерна свіжого обсмаження будуть до речі. Завдяки специфіці обробки вони дозволяють повністю розкрити потенціал сировини, залишаючи після себе тільки найкраще.

Кава свіжого обсмажування: що це?

Сировина для приготування кави свіжого обсмажування піддається обсмажуванні в три етапи, де варіюється температура і час витримки. Завдяки цьому кавові зерна можуть бути трьох типів обсмаження:

  • світлого – дає легку кислинку;
  • середнього – є універсальним і має темний тон з характерним глянцем;
  • темного – робить напій міцним і з характером за рахунок насиченого чорного кольору.

Через специфіку обробки таке зерно має короткий термін зберігання. В середньому, каву не зберігають довше місяця, намагаючись використовувати протягом 2-3 тижнів. При цьому, на 2-7 день зерна найкраще підходять для використання. Якщо сировину перетримати або зберігати довше рекомендованого терміну – смак і аромат стає плоским і менш вираженим. Відчути всю багатогранність напою не вийде.

Користь кави свіжого обсмаження

Дана специфіка приготування дозволяє не тільки розкрити смак і аромат кавового зерна, а й зберігає 98% корисних властивостей. Завдяки цьому регулярне споживання напою в рамках рекомендованих норм дозволяє поліпшити загальний стан здоров’я людини, а також запобігти розвитку багатьох захворювань.

Відмінність кави свіжого обсмаження від звичайної

Головна причина, яка вабить багатьох, це багатогранний смак і довгограючий аромат, що довго витає в кімнаті після кавування. Звична всім класика не може похвалитися яскравістю і насиченістю. При цьому, є ряд інших незаперечних відмінностей:

  • аромат – він більш інтенсивний і довготривалий;
  • смак – він має характерну глибину і різноманітність нот;
  • ціна – такий тип кави дорожчий і вважається престижнішим за рахунок специфіки обробки сировини;
  • склад – кава свіжого обсмаження на 100% складається з натуральних компонентів, оскільки сировина не потребує домішок.

В процесі обсмажування випаровується волога, що робить зерно пористим. За рахунок цього відбувається карамелизация глюкози. Як підсумок, ви отримуєте більше багатогранну сировину, яку можна комбінувати, створюючи цікаві купажі.

Джерело: онлайн-магазин “Space Coffee”.