Миколі Наумовичу Хрисанфову присвоїли звання «Почесний громадянин Лозівської міської територіальної громади»

photo 2021 03 24 09 15 32

Рішення прийняли 23 березня на засіданні виконавчого комітету Лозівської міської ради. Про присвоєння звання клопотали ветеранська організація Лозівської ОТГ та виробничий підрозділ Лозівської дистанції сигналізації та зв’язку, де Микола Наумович пропрацював 47-м років.  Звернення розглянули на засіданні комісії з питань відзначення та увічнення пам’яті видатних людей у мерії. Кандидатуру голови первинної ветеранської організації Лозівської дистанції сигналізації та зв’язку Миколи Наумовича Хрисанфова підтримали одностайно. 

Микола Наумович народився 10 лютого 1941 року в місті Маріуполь, у родині офіцера. Після закінчення Люботинського технічного училища №9, направлений на роботу до Лозівської енергодільниці Південної залізниці.

У 1960 році він вступає на заочне відділення Харківського інституту інженерів залізничного транспорту на енергетичний факультет.

Працював старшим інженером – енергетиком військової частини №11778 «Арсенал». Після військової частини, знову повернувся на залізницю, був прийнятий на роботу в дистанцію сигналізації та зв’язку, де працював протягом 47-ми років. За роки роботи впроваджував новітні технології, займався реконструкцією залізниці, підвищенням кваліфікації персоналу. Першим на вузлі організував на підприємстві комп’ютерну мережу.

У 1988 році керував збірною бригадою зв’язківців Південної залізниці по ліквідації наслідків землетрусу Ленінакан – Спітак у Вірменії.

Брав участь у заходах по електрифікації Південної залізниці та прокладанні оптичного кабелю на всіх дільницях дистанції.

На сьогодні, Микола Наумович, голова ветеранської організації Лозівської дистанції сигналізації та зв’язку, засновник музею Лозівського залізничного вузла.

Автор двох книг: «Так пам’ять прошлое хранит…» – 2013 р., «На перекрестке трех дорог» – 2019 р.

Наразі 49 людей мають статус “Почесний громадянин міста Лозова”, дві людини отримали звання “Почесний громадянин Лозівської об’єднаної територіальної громади”.

Джерело: Лозівська міська рада