Поради для тих, хто хоче стрибнути з парашутом

Серед новачків популярні два види стрибків з парашутом – самостійний і в тандемі. Прижок з парашута Львів перевірить вас на сміливість і холоднокровність. Зробити крок з літака в повітряну безодню доведеться на висоті від 500 до 800 метрів – в залежності від погодних умов.

Тут головне – зважитися. Далі багато буде зроблено за вас. Круглий десантний парашут Д-1-5У розкриється сам. А парашути Д-5 і Д-6 мають стабілізуючий парашут, який розкривається одразу після виходу з літака. З ним буквально кілька миттєвостей ви будете летіти вниз зі швидкістю до 35 метрів в секунду – і зможете відчути вільне падіння. Стабілізуючий парашут вводить в дію основний парашут при висмикуванні кільця або спрацьовуванні страхувального пристрою.

Політ під розкритим парашутом проходить зі швидкістю близько п’яти метрів в секунду і триває пару хвилин, після чого необхідно самостійно підготуватися до приземлення і виконати все, чого вчили під час передпольотної інструктажу. Вся відповідальність у вільному польоті лежить на вас самих. Але якщо все виконано, як вчили, то й весь захват від стрибка, польоту і приземлення – ваш особистий і на все життя! У тандемі стрибають, як правило, з висоти чотири тисячі метрів. Вільне падіння триває близько хвилини, а потім пілот розкриває парашут – крило. Ви можете насолоджуватися відчуттями і милуватися околицями.

Головне – не заважати пілотові на приземленні. Вибирайте не тільки по відстані, хоча і це важливо – день буде довгий, довгої дороги краще уникнути. Перевірте, чи пропонують на аеродромі той стрибок, який ви вибрали. Читайте відгуки. І не економте – досвід інструкторів і ваша безпека важливіша.