Як правильно вибрати кавомолку

 

У продажу є два види кавомолок: електричні і ручні. Якщо господарі будинку при виборі кухонного приладдя надають значення дизайну, ритуал приготування кави строго не обмежений за часом, а вимоги до якості помелу високі, то ручний млин для кави – прекрасний варіант. Електричні пристрої працюють швидше, більш продуктивні, але залежні від наявності електроенергії.

Загальні критерії вибору кавомолок Вирішуючи, яку кавомолку вибрати, необхідно відповісти на кілька запитань: як часто в будинку готують каву, точніше, скільки чашок варять в день; який напій воліють домочадці: по-турецьки, еспрессо або американо, – від цього залежить необхідний ступінь помелу; для якого типу кавоварки потрібно готувати мелену каву. Якщо вранці вистачає 25-35 г меленої кави (на 3-4 чашки готового напою), і не приходять великі компанії друзів, то кавомолки купити з невеликою ємністю для зерен досить. Для приготування кави в турці (джезві) підійде недорога кавомолка без особливих вимог до однорідності розміру часток. В цьому випадку можна придбати роторну кавомолку.

Якщо ж в будинку електрокавоварка ріжкового, крапельного, гейзерного типу або напівавтоматична кавоварка, – потрібна кавомолка жорнового типу, ручна або електрична – справа смаку. Як вибрати роторну (ножевую) кавомолку Роторними або ножовими називають електричні кавомолки з одного ємністю, що служить як для цілих зерен, так і для меленого продукту. Її обсяг, у різних моделей, розрахований на кількість кави від 40 до 120 м На дні чаші встановлений обертовий ніж: в деяких моделях він вигнутий, але краще подвійний. Ступінь помелу залежить тільки від тривалості роботи пристрою, а однорідність розміру часток – від форми ножа. Плоский одинарний ніж перемелює лише деяку частину зерен.

Щоб забезпечити більш рівномірний помел, доводиться періодично струшувати пристрій. Подвійний вигнутий ніж перемішує зерно в обсязі і швидше справляється з роботою. Потужність роторних моделей варіюється від 110 до потужність 270 Вт. Прагнути до максимальних показників не варто, так як можливий перегрів, через що мелену каву придбає гіркий присмак. Оптимальним показником потужності вважається 180 Вт.