Чому дітям корисно плавати в басейні?

Плавання дуже корисне для людей будь-якого віку. Та якщо є можливість, найкраще починати плавати ще з дитинства. Тоді можна отримати багато переваг і зміцнити здоров’я малюка. Сьогодні існують спеціальні басейни, які організовують курси плавання. Завдяки цьому навіть дуже маленькі діти можуть відчувати контакт із водою та батьками. А допоможе в цьому інструктор з дитячого плавання.

Хоча у віці кількох місяців дитина може здатися занадто малою для такого досвіду, знайте, що насправді це не так. Інструктори з водного спорту знають, що діти вчаться, граючи. Тому моменти у воді перетворюються в ігровий досвід: під час заняття дитина може слухати музику та гратися з іграшками. Саме так і виникає дитяча любов до води. В оздоровчому центрі Три Стихії подбають про те, щоб і дітям, і дорослим було комфортно плавати.

Особливості плавання

Цей вид спорту дозволяє розвивати та зміцнювати м’язи, активізує рухову координацію, кровоносну та дихальну системи. Також плавання допомагає дитині стати більш самостійною й впевненою в собі. Це винятковий вид спорту, оскільки він вимагає координації рухів. Тренування це розвиває – і вчить дітей розуміти простір на доріжках для басейну й поза ними. Також заняття плаванням сприяють балансу.

Переваги плавання прослужать вашій дитині все життя. І найцікавіше, що ці здібності можна розвинути, як тільки дитині виповниться кілька місяців.

Переваги плавання для дітей

Досвід немовлят у воді чудовий. Однак плаванню можна навчитися в будь-якому віці, оскільки тренування не зношують і не пошкоджують суглоби. На відміну від інших видів спорту, плавання мінімізує ризик травм. Це також весела дисципліна, яка допомагає зміцнити все тіло.

Плавання запобігає респіраторним захворюванням і, якщо дитина ними страждає, то полегшує їх. Під час тренування діти вчаться правильно дихати, збільшуючи таким чином ємність своїх легень. Заняття також приносять користь серцево-судинній системі, покращують фізичну витривалість і всю систему кровообігу.

Ще одна перевага плавання – зниження рівня глюкози в крові через аеробні навантаження (що викликає підвищену чутливість до інсуліну). Тому у дітей із діабетом потреба в інсуліні нижча.

Як насолоджуватися перевагами плавання: поради

  • Дитині бажано починати плавати поступово, а потім так само поступово збільшувати тривалість занять. Тоді вдасться уникнути надмірного навантаження на м’язи.

  • Після того, як початкова фаза пройде, рекомендується, щоб дитина відвідувала уроки плавання від трьох разів на тиждень. А кожне заняття має тривати не менше ніж 30 хвилин.

  • Варто приймати душ перед і після відвідування басейну, а також користуватися капцями (щоб запобігти грибковим інфекціям ніг).

  • Попередньо треба наносити сонцезахисний крем у разі, якщо дитина займається плаванням на відкритому повітрі. Також слід мати спеціальні шапочку й окуляри для води, щоб запобігти подразненню очей хлором.

Зважайте на це, записуючи свою дитину на заняття до басейну. В центрі «Три стихії» вас проконсультують і детально розкажуть про доступні послуги та їхні особливості. Зміцніть емоційний зв’язок, що об’єднує батьків і дітей, відвідуючи басейн. Бажаємо гарного досвіду!