Ізюмський район: ліквідована пожежа сухостою поблизу сел. Андріївка (ВІДЕО)

Цими вихідними сталася пожежа у селищі Андріївка Донецької ОТГ Балаклійського району. Там в заплаві річки Сіверський Донець горів очерет, гілля та чагарники. Загальна площа горіння складала понад 15 га. Гасіння вогню значно ускладнювалось неможливістю просування пожежної техніки по болотяній місцевості. Наразі на місці працювали 5 підрозділів ДСНС, 3 автоцистерни і 2 трактора лісгоспу, підрозділ місцевої пожежної охорони з селища Андріївка. Станом на 19:21 26 жовтня вогонь був ліквідований.

 

Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області вкотре закликає громадян суворо дотримуватися правил пожежної безпеки поблизу лісових масивів та на відкритих територіях. Адже частіше за все, пожежі у природних екосистемах виникають в результаті людської недбалості та неуважності. Масштабні загоряння можуть мати негативні наслідки як для навколишнього середовища, так і для людей: спричинити пожежі житлових будівель, знищити лінії електромереж, газо- та нафтопроводів, лісових насаджень.

Пам’ятайте, що лише висока культура поводження з вогнем, дотримання правил пожежної безпеки позбавить вас від біди і страждань, що приносять пожежі. Будьте пильними та у разі виникнення пожежі негайно телефонуйте за номером Служби порятунку «101».

 

ГУ ДСНС України у Харківській області

 

251021-1.jpeg