Захист сайту за допомогою SSL

 

Заголовки інтернет-видань постійно рясніють новинами про ту чи іншу групу шахраїв, які наживаються на підробках сайтів відомих інтернет-магазинів, онлайн-сервісів і навіть банків. Це дуже сумно, але й справді фейковий сайт робиться досвідченими шахраями досить швидко, і заманити вас на такий ресурс за допомогою посилання в звичній для вас розсилці може бути досить легко для злочинців. Саме тому, завжди треба бути вкрай пильним – потрібно звертати увагу на адресу сайту, на яку ви переходите.

Все стабільні і успішні компанії вже давно перейшли на безпечний https-протокол, підтвердивши достовірність свого сайту і те, що він належить саме їм за допомогою незалежних центрів сертифікації. Отримавши в своє розпорядження SSL-сертифікат, такі компанії дають своїм клієнтам певні гарантії. Полягають вони в тому, що по-перше, при переході на оригінальний сайт компанії ви завжди будете бачити перед адресою сайту зелений цифровий підпис; по-друге, при відправці даних і будь-якої інформації через сайт, ви можете бути впевнені, що вона в обов’язковому порядку буде доставлена одержувачу, не будучи перехопленою при цьому зловмисниками. Це вкрай важливо, адже сьогодні при купівлі товарів в інтернеті або при замовленні будь-яких послуг ми всі вбиваємо свої дані – адреси електронної пошти, номери телефонів, дані банківських карт, іноді – паспортні дані і так далі. І якщо знати, що ця інформація була перехоплена, спокійному життю може наступити кінець, не кажучи вже про набридливі розсилки SMS-повідомлень, через які, часом, хочеться просто змінити телефонний номер.

Якщо ви є власником або адміністратором сайту, вам варто в обов’язковому порядку звернути увагу на захист сайту за допомогою SSL. Ні в якому разі не дозволяйте своїм клієнтам помилятися, замовляючи товари або послуги на фейкових сайтах, адже якщо ваш ресурс дуже популярний – це може статися в будь-який момент. Думаючи про безпеку користувачів, ви робите так само внесок в вашу репутацію, без якої сучасний інтернет-бізнес просто неможливо вести. При цьому замовити сертифікат безпеки може як фізична, так і юридична особа – все буде залежати від обраного вами типу сертифіката. Деякі з них можна оформити всього лише протягом одного робочого дня і без надання великих пакетів документів, що досить просто і зручно для невеликих бізнес-проектів там онлайн-сервісів.

 

_________________

На правах реклами