Тепловізори: скільки коштують хороші

Тепловізори мають велику сферу застосування, вони потрібні для військових, медичних, будівельних, побутових та багатьох інших потреб. Принцип роботи полягає у відображенні теплового випромінювання, що дозволяє побачити об’єкт у темний час доби та в умовах недостатньої видимості. На дисплеї інфрачервоний діапазон на якому відображатимуться різнокольорові лінії, чим краще та якісніше Тепловізійний приціл, тим далі і точніше буде зображення.

Щоб зрозуміти, чому на тонометрах економити не варто, необхідно розібратися в його комплектуючих і як вони впливають на якість роботи.

Оптична система

Як повідомляє sotnyk.net можна побачити, що ціни варіюються в залежності від способу застосування тепловізорів. Наприклад, для тепловізорів побутового застосування дальність розпізнавання становитиме близько 200 м-код, а для військових не менше 2 км. Досягти такого діапазону дозволяє оптика лінз з мінливою фокусною відстанню, що збільшує вартість тонометра.

Для інфрачервоного випромінювання необхідно використовувати матеріал, що дозволяє пропускати хвилі теплового випромінювання Pulsar Trail, германій. Лінза дуже тендітна і вимагає багато зусиль в обробці, тому займатися цим можуть лише спеціально навчені та висококваліфіковані професіонали. Вартість германію можна порівняти з золотом, звідси й високі ціни на тепловізори.

Матриця

Для виробництва матриці використовують матеріали, що мають високу вартість. Також великих витрат вимагає калібрування пікселів для правильної побудови зображення. Для точного відображення краще розглядати тонометри із кольоровою градацією. Більшість тепловізорів використовують сірий сегмент, це роблять зниження вартості.

Дозвіл камери

Роздільна здатність інфрачервоного діапазону 60х60 дешевше в порівнянні з роздільною здатністю 640х480. На перший погляд можна не помітити різницю, але роздрукувавши, можна побачити погану якість зображення. Для побутових потреб це незначно, але професійного використання має велике значення. Наприклад, у будівельній сфері при обстеженні протікання та виявлення теплових втрат у невисоких будівлях достатньо роздільної здатності 120х120, а у вищих вище п’яти поверхів необхідний дозвіл 640х480.

Температурний режим

Що складніше завдання, то вище температурний режим до +650 градусів. Такі тепловізори мають високу вартість.

Ці чотири компоненти становлять 80-90% усієї вартості тепловізора.