Як приготувати смачні мідії для супроводу пивом

Як приготувати мідії до пива

Мідії – це смачні морепродукти, які часто подаються до пива. Їх можна приготувати по-різному, і один з популярних способів – це готування мідій по-корейськи. Цей рецепт додає пікантності і аромату морепродуктам, і вони стають ідеальною закускою для пива.

Перш за все, нам потрібно підготувати мідії. Для цього ми промиваємо їх під холодною водою і очищаємо від піску та інших забруднень. Потім мідії кладуться в глибоку миску і заливаються холодною водою, додаючи лимонний сік. Це допоможе м’якшим і смачним. Ми залишаємо мідії в холодильнику приблизно на трьох години, щоб вони застигли.

Після того як мідії застигли, ми можемо приступити до приготування соусу. Для цього розтоплюємо масло на середньому вогні і додаємо мелений перець. Перемішуємо протягом кількох хвилин, поки не з’явиться аромат перцю. Потім додаємо соус по-корейськи і перемішуємо до отримання однорідної консистенції.

Тепер ми можемо посипати мідії борошном і обсмажувати їх на гарячій сковороді або грилі. Додаємо мідії в панцирі і обсмажуємо з обох боків до золотистого кольору. Потім перекладаємо мідії на блюдо і посипаємо сумішшю соусу і меленого перцю. Даємо трохи постояти, щоб соус проникнув внутрішність мідій, і наша страва готова до подачі.

Рецепт мідій до пива

Мідії – це прекрасні морепродукти, які чудово підходять до пива. Щоб приготувати це смачне блюдо, нам знадобиться:

  • Мідії – 1 кг
  • Лимонний сік – з 2 штук лимонів
  • Перець червоний мелений – за смаком
  • Масло – 100 г
  • Борошно – 100 г
  • Сіль – за смаком

Спочатку ми очищаємо мідії. Для цього промиваємо їх у холодній воді та видаляємо всі непотрібні елементи. Потім ми накриваємо мідії холодною водою та заливаємо лимонним соком. Даємо їм застигнути протягом трьох годин у холодильнику.

Після того, як мідії застигнуть, ми додаємо до них перець червоний мелений, сіль за смаком та перемішуємо. Далі нам потрібно посипати мідії борошном, щоб вони сталі більш смачними та хрусткими.

На глибоку сковороду розігріваємо масло та кладемо мідії на розігріте масло. Смажимо протягом декількох хвилин з кожного боку, поки вони не стануть золотистими. Потім витягаємо мідії з гарячої сковороди та кладемо їх на шашлички.

Після цього нам залишається приготувати соус до мідій. Для цього ми розтоплюємо масло на сковороді та додаємо мелений червоний перець. Струсіть масло та перець протягом декількох хвилин на вогні. Готовий соус заливаємо наші мідії на шашличках.

Тепер наше смачне блюдо готове до подачі. Ми можемо подати його з шматочком лимона та прикрасити зеленню. Смачного!

Шашлички до пива з мідій

Шашлички до пива з мідій

Шашлички до пива з мідій – це прекрасна закуска для вечірнього часу. Це смачна альтернатива звичайним шашличкам з м’яса, яка прекрасно поєднується з пивом. Готувати шашлички з мідій дуже просто і швидко.

Для приготування шашличків до пива з мідій нам знадобляться свіжі мідії. Мідії потрібно промити та очистити від піску, а потім перекласти у глибоку миску з холодною водою на протязі 30 хвилин. Після цього з водою зливаємо, а мідії промиваємо ще раз.

Потім мідії викладаємо у каструлю, заливаємо водою і ставимо на вогонь. Коли вода закипить, додаємо сіль та лимонний сік. Варимо мідії на середньому вогні протягом трьох хвилин. Потім охолоджуємо мідії у холодильнику.

Тим часом готуємо соус для шашличків. У мисці змішуємо томатний соус з тертим чесноком, додаємо мелений червоний перець та трохи оливкового масла. Перемішуємо до однорідної консистенції.

Застиглі мідії виймаємо з холодильника, розкладаємо на шампури та обмащуємо соусом. Готуємо шашлички на розжареному вугільному багатті, перевертаючи їх з часу на час, щоб забезпечити рівномірне прожарювання.

При подачі на стіл можна посипати шашлички з мідій меленим чорним перцем та по-корейськи посипати сумішшю з кунжуту, кунжутного олії та солі. Застелюємо стіл, накриваємо його скатертиною, і вирушаємо на природу!

Мідії приготовані у вершковому соусі

Мідії приготовані у вершковому соусі

Для приготування мідій у вершковому соусі нам знадобиться глибока склянка мідій, які ми промиваємо і очищаємо від піску. Також нам знадобиться три грами масла, яке розтоплюємо на середньому вогні. Додаємо мелений перець і перемішуємо.

Потім викладаємо мідії в гарячу сковорідку з розітопленим маслом і готуємо протягом трьох хвилин, періодично перемішуючи. Після цього перекладаємо мідії на тарілку і заливаємо вершковим соусом.

Для приготування вершкового соусу ми використовуємо твердий сир, який тремо на дрібній тертиці. Засипаємо борошно в розтоплене масло і перемішуємо до утворення рівномірної маси. Додаємо молоко і знову перемішуємо, поки соус не загусне.

Після цього додаємо тертий сир і перемішуємо до повного розчинення. Потім додаємо лимонний сік, червоний перець і сіль за смаком. Заливаємо мідії вершковим соусом і перекладаємо на середню вогонь.

Після того, як соус застигне, прибираємо з вогню і додаємо трішки перцю і шашлички морепродуктів по-корейськи. Потім накриваємо блюдо і ставимо в холодильник на дві години, щоб мідії наситилися соусом.

Мідії у фритюрі

Мідії у фритюрі

Для приготування мідій у фритюрі потрібно додати свіжого оливкового масла в глибоку сковороду і розігріти його на вогні. Коли масло стане гарячим, можна починати готувати мідії.

Очищені мідії треба промити холодною водою і перекласти в миску. До них додаємо мелений перець і мілкий червоний перчик для пікантного смаку. Завершуємо приготування соусу, який буде супроводжувати блюдо: він може бути на основі лимонного соку або по-корейськи, залежно від власних уподобань.

Підготовлені мідії посипаємо борошном, додаємо трохи меленого перцю і перемішуємо, щоб всі мідії були рівномірно покриті. Потім, шашлички ми можемо вже сміливо покласти в гарячу фритюр. Мідії варто смажити до золотистого кольору, щоб вони стали хрусткими зовні і ніжними всередині.

Готові мідії викладаємо на тарілку, прикрашаємо лимонною цедрою і накриваємо іншою тарілкою, щоб вони не застигли. Подаємо гарячі мідії до столу, разом із соусом. Приятного апетиту!

Як приготувати швидко мідії в олії

Як приготувати швидко мідії в олії

Для приготування швидких мідій в олії нам знадобиться: мідії – 300 грам, рослинна олія – 2 столові ложки, часник – 3 зубчики, перчик – 1 шт., сіль – за смаком.

1. Мідії промиваємо, очищаємо від черепашок і заливаємо холодною водою на 10 хвилин.

2. За цей час можна приготувати соус. Для цього перемішуємо розтерте масло з меленим перцем і сіллю.

3. Часник очищаємо і нарізаємо тонкими колечками, перекладаємо в глибоку миску.

4. У каструлю з кип’ятком насипаємо борошно і додатково додаємо воду, сіль, корицю і твердий лимонний сік. Заготовку збризкуємо маслом і посипаємо хрінним пудрою.

5. Після цього мідії додаємо до каструлі і варимо їх на маленькому вогні протягом 15 хвилин.

6. Після варіння мідії відкидаємо на дуршлаг і промиваємо холодною водою.

7. Далі мідії можна обсипати меленим перцем і підавати на стіл з соусом.

8. Щоб швидко охолодити мідії, можна поставити їх в холодильник на 30 хвилин.

Таким чином, швидкі мідії в олії готові. Їх можна подавати як окреме блюдо або використовувати як начинку для шашличків або по-корейськи.

Як приготувати мідії по-корейськи

Щоб приготувати мідії по-корейськи, спочатку промиваємо їх і очищуємо від піску. Для цього занурюємо мідії у глибоку миску з водою та перемішуємо, щоб вони замочилися. Потім виймаємо мідії з води і промиваємо їх під проточною водою.

Далі готуємо соус для мідій по-корейськи. Для цього розтоплюємо в мисці трохи масла та додаємо 3 грами меленого червоного перцю. Холодимо соус у холодильнику.

Мідії можна приготувати на багатті або на вогні. Для цього потрібно підготувати склянки з мідіями, посипати їх борошном і застигнути на грилі. Якщо готуємо на багатті, то розпалюємо вогонь і ставимо на нього склянки з мідіями. Коли мідії засмажаться з одного боку, перекладаємо їх на інший бік.

Після того, як мідії засмажаться з обох сторін, виламуємо черевце і заливаємо мідії соусом. Додаємо декілька краплин лимонного соку, щоб підкреслити смак морепродуктів. Після цього накриваємо склянки кришкою і даємо соусу трохи застигнути.

Готові мідії по-корейськи можна подавати на столі в блюді з додаванням маринованих овочів або в салаті, який приготуємо з овочів, морепродуктів і соусу. Смачного!

Рецепт приготування відварених морепродуктів в раковинах на багатті

Щоб приготувати відварені морепродукти в раковинах на багатті, нам знадобляться мідії, які можна придбати в рибному магазині або на ринку. Зараз розкажу вам про цей унікальний рецепт.

Спочатку ми беремо глибоку каструлю та заливаємо в неї воду. Додаємо кілька склянок води і ставимо на вогонь. Коли вода нагріється, додаємо до неї сіль (пропорції можна вибирати за своїм смаком, але зазвичай використовують 1-2 столові ложки солі на 1 літр води) і чорний перець. Закриваємо кришкою і доводимо до кипіння.

Поки вода нагрівається, ми можемо приготувати тісто для раковин. Для цього беремо тріхи борошна, додаємо сіль і перемішуємо. За потреби можна додати ще трохи борошна. Додаємо трьох яєць і знову перемішуємо, доки отримаємо однорідну масу. Щоб тісто було трохи м’якшим, можна додати трохи розтопленого масла. Очищені морепродукти розкладаємо в раковини і застигнути в холодильнику.

Коли вода вже кипить, ми додаємо мідії у киплячу воду і варимо їх протягом 3-5 хвилин. За цей час вони повинні змінити свій колір на червоний. Після того, як мідії готові, викладаємо їх на тарілку і додаємо лимонний соус (зазвичай це суміш соєвого соусу, лимонного соку, меленого перцю та інших приправ, але можна приготувати його по-корейськи).

Готові морепродукти можна подавати на столі як окреме блюдо або як закуску до пива. Вони ідеально підходять для посиденьок біля багаття з друзями. Смачного!