Гімнастика для живота: як позбутися від недоліків фігури

Гімнастика для живота – усуваємо недоліки фігури

Багато жінок мріють про ідеальну фігуру з плоским животом та витягнутою талією. Але часто надмірна вага або недостатній розвиток м’язів спричиняють появу неприємних дефектів. Щоб досягти бажаного результату, потрібно робити спеціальні вправи для живота. Цей комплекс допоможе зміцнити м’язи преса, позбутися зайвого жиру і стати власницею привабливої фігури.

Перша вправа, яку необхідно виконувати, лягає на спину. Підніміть ноги вгору, стопи повинні бути витягнуті і біля себе. Напружуючи м’язи живота, підніміть груди до стоп. Затримайте дихання на кілька секунд і повільно опустіться на підлогу. Цю вправу потрібно повторювати 10-15 разів.

Друга вправа виконується сидячи на підлозі. Стопи повинні бути витягнуті перед вами, коліна зігнуті. За рахунок дихання потрібно прямою спинці піднімати ноги вгору і опускати їх вниз. Завершіть вправу через 10 повторень.

Ще одна дихальна вправа для живота – “велосипед”. Лягайте на спину, руки покладіть під голову. Зігніть коліна і підніміть ноги вгору. Починайте рухати ногами, ніби їдете на велосипеді. За рахунок дихання робіть рухи вправо, потім вліво. Виконуйте вправу протягом 1-2 хвилин.

Ці вправи допоможуть вам усунути недоліки фігури і зробити живіт плоским. Починайте виконання комплексу з невеликого навантаження, поступово збільшуючи його. Не забувайте про правильне дихання під час виконання вправ. Якщо ви пройшли післяпологову гімнастику, то ці вправи будуть вам знайомі.

Дихальна гімнастика для схуднення живота

Дихальна гімнастика для схуднення живота

Дихальна гімнастика для схуднення живота є ефективним способом виконання комплексу вправ, спрямованих на зменшення жиру в області живота. Цей комплекс вправ може бути виконаний як жінками, так і чоловіками.

Одна з основних вправ – “велосипед”. Сядьте на підлогу, підніміть ноги, опустіть їх у повітря і починайте робити рухи, ніби педалюєте на велосипеді. Зігніть праву ногу у коліні і притисніть її до грудей, не знімаючи лівої ноги з повітря. Потім зігніть ліву ногу і притягніть її до грудей, розгортаючи праву ногу. Виконуйте цю вправу протягом 1-2 хвилин.

Ще одна вправа – “післяпологова гімнастика”. Лягайте на спину, зігніть коліна так, щоб ноги були біля себе. Рухайте груди вліво і вправо, рахуючи до 10. Потім, через десять повторень, зробіть глибоке дихання через ніс і видихніть повітрям. Цю вправу потрібно виконувати протягом 5 хвилин.

Крім цього, рекомендується виконувати вправу “преса”. Лягайте на спину, руки витягнуті вздовж тіла. Підніміть ноги прямою лінією вгору, напружуючи м’язи живота. Зігніть коліна і притягніть ноги до грудей. Потім повільно повертайте ноги вправо і вліво, не знімаючи їх з підлоги. Виконуйте вправу протягом 2 хвилин.

Всього цей комплекс вправ потрібно виконувати протягом 15-20 хвилин, 3-4 рази на тиждень. Дихання під час виконання вправ має бути глибоким і ритмічним, зосереджуючись на процесі дихання. Рухи повинні бути плавними і контрольованими, без різких рухів тіла. Поступово збільшуйте навантаження і кількість повторень, якщо маєте потребу.

Післяпологова гімнастика для позбавлення живота

Післяпологова гімнастика для позбавлення живота

Після пологів багато жінок хочуть швидко позбутися надлишкової ваги і особливо жирового шару в області живота. Одним із ефективних методів в боротьбі з цим недоліком є післяпологова гімнастика. Цей комплекс вправ допоможе зміцнити м’язи живота, відновити прес, покращити фігуру і знайти гарну форму після вагітності.

Перша вправа, яку потрібно робити, щоб почати позбавлятися жирового шару в області живота, називається “Велосипед”. Лягайте на спину, зігніть ноги в коліні і підніміть їх угору. Рухайте ногами у вигляді педалювання, як у велосипеда. Робіть це вправу протягом 1-2 хвилин.

Друга вправа виконується в сидячому положенні. Сядьте на стільчик, ноги повинні бути зігнуті в колінах і стопи впереди. Виконуючи рухи, підтягуйте живіт і починайте повільно сидячи опускатися, рахуючи до 10. Затримуйте дихання, потім повільно піднімайте, прямуючи спину. Виконуйте цю вправу 10-15 разів на початку, потім збільшуйте кількість повторень.

Третя вправа полягає у виконанні “напружуючого дихання”. Зігніть лікті і поставте їх біля груди. Витягнуті руки слід напружувати і опускати. Інтенсивність вправи можна змінювати, рухаючи руками вправо-вліво. Повторіть цю вправу 10-15 разів.

Після виконання цього комплексу вправ рекомендується провести дихальну гімнастику. Сядьте на стілець, руки покладіть на стегна. Починайте робити глибоке дихання: вдихайте повітря носом, тримайте його на рахунок 3-5, потім повільно видихайте через рот. Повторюйте цю вправу протягом 5-7 хвилин.

Важливо пам’ятати, що післяпологова гімнастика має бути поступовою. Зі збільшенням навантажень м’язи живота будуть зміцнюватися, а надлишковий жир буде згорати. Також не забувайте про правильне харчування, збалансований раціон і достатню кількість рідини. Поступово, з часом, ви зможете позбутися недоліків фігури і мати привабливий вигляд!

Гімнастика для преса і пружного живота

Гімнастика для преса і пружного живота

Гімнастика для преса і пружного живота – це ефективний спосіб усунення недоліків фігури та зміцнення м’язів живота. Цей комплекс вправ виконується з метою навантаження та зміцнення м’язів преса, а також підвищення гнучкості та пружності живота.

Однією з основних вправ в цьому комплексі є вправа “Велосипед”. Починайте виконувати її, лягаючи на спину, зігніть коліна, стопи біля сідниць. Потім підніміть ноги над землею, роблячи рухи, як при їзді на велосипеді. Опустіть одну ногу прямою, витягнутою перед собою, і одночасно підніміть другу ногу і зігніть її у коліні. При цьому напружуйте м’язи преса і трохи піднімайте голову і груди. Після цього змініть ноги і повторіть вправу. Робіть це вправу 20 повторень з кожної сторони.

Ще одна корисна вправа – це “Статичне зігнуття”. Сядьте на пол і прогніть ноги в колінах. Потім лягайте на спину і підніміть ноги, так щоб тіло утримувалось тільки на ягодицях і лопатках. Піднімайте ноги якомога вище, але не згинайте їх у колінах. Напружуйте м’язи живота та преса і тримайте це положення на рахунок 20 секунд. Повторюйте вправу 3-4 рази.

Окрім цього, в комплексі гімнастики для преса і пружного живота можна виконувати інші вправи, такі як “Прес на повітрі” і “Статичне зігнення вліво-вправо”. Вони допоможуть зміцнити м’язи живота, покращити дихання та зробити живіт більш пружним і плоским.

Не забувайте про правильне дихання під час виконання вправ. Дихайте рівномірно і глибоко, сповільнюючи вдихи і видихи. Це допоможе підтримувати м’язи у тонусі і забезпечить кращий результат в процесі виконання гімнастики для преса і пружного живота.