Швидкі і смачні рецепти легких страв для сніданку

Що приготувати на сніданок швидко Смачні і легкі рецепти страв

Сніданок – це найважливіший прийом їжі в день. Він допомагає нам отримати енергію на весь день і забезпечує наш організм необхідними поживними речовинами. Але часто, особливо в поспіху на роботу або в школу, у нас не вистачає часу на приготування ситного та смачного сніданку. Пропонуємо вам кілька швидких і простих рецептів страв, які можна приготувати за кілька хвилин.

Один з найшвидших і найпростіших способів приготування сніданку – це омлет. Щоб приготувати його, вам знадобиться всього лише декілька яєць, молока, солі та масла для змащення сковороди. Розбиваємо яйця у миску, додаємо трохи молока та солі і добре розмішуємо. Розігріваємо масло на сковороді і виливаємо туди отриману суміш. Через кілька хвилин омлет буде готовий.

Якщо ви хочете приготувати ситний сніданок, то ми пропонуємо вам спробувати приготувати бутерброд з сосисками та цибулею. Для цього з великого булочки вирізаємо “кришку” і кладемо в середину сосиску та кілька шматочків цибулі. Збираємо бутерброд назад і опускаємо його в розігріту сковороду з олією. Приготовлення займе всього кілька хвилин, а результат – смачний та ситний сніданок.

Не тільки солоні страви можна швидко приготувати на сніданок. Якщо ви любите солодке, то можете приготувати різноманітні десерти зі свіжими фруктами. Наприклад, полуничний тісто: для цього змішуємо муку, цукор і молоко, виливаємо отриману суміш на розігріту сковороду з олією і розтягуємо тісто від ложки. Коли з одного боку тісто засмажиться, перевертаємо його за допомогою виделки і на другому боці кладемо полуниці з цукром. Через кілька хвилин ваш полуничний оладки буде готовий до подачі. Смачного!

Ідеальний сніданок – який він

Ідеальний сніданок повинен бути ситним і смачним, а також швидким у приготуванні, особливо для тих, хто поспішає на роботу або в школу. Один з варіантів ідеального сніданку – це омлет з цибулею і сосисками. Для його приготування нам знадобиться кілька яєць, цибуля, сосиски, сіль, масло або олія для смаження.

Спочатку нарізаємо цибулю тонкими пластинками і смажимо її на розігрітій сковорідці з маслом або олією до золотистого кольору. Тоді додаємо нарізані сосиски і шматочки цибулі. Разом все це обсмажуємо ще кілька хвилин.

У міжчасі розбиваємо яйця в окрему миску, додаємо до них трохи солі і, за бажанням, інші спеції. Все це перемішуємо виделкою до однорідності. Потім вливаємо яйця в сковорідку з цибулею і сосисками. Прикриваємо сковорідку кришкою і готуємо омлет на середньому вогні протягом 5-7 хвилин.

Під час того, як омлет готується, ми можемо підготувати інші компоненти нашого ідеального сніданку. Наприклад, можна нарізати ягоди і полуниці, підсипати трохи цукру і заливати молоком. Також можна приготувати шматочок тіста з цукром і маслом, який додамо до сніданку з боку.

Як тільки омлет готовий, декілька хвилин його залишаємо охолонути. Потім можемо положити його на тарілку і прикрасити зеленню. Готовий омлет можна подавати самостійно або з хлібом.

Отже, ідеальний сніданок – це ситний, швидкий у приготуванні і смачний. Він складається з омлету з цибулею і сосисками, ягід з молоком та шматочка тіста з цукром. З таким сніданком ви точно почнете день з енергією і гарним настроєм!

7 кращих легких сніданків для здорового початку дня

Сніданок – найважливіший прийом їжі, який забезпечує нам енергією і силами на цілий день. Щоб ранок почався належним чином, пропонуємо вам 7 найкращих легких сніданків, які можна швидко приготувати і забезпечити себе ситним і корисним початком дня.

  1. Омлет з овочами – відмінний варіант легкого і ситного сніданку. Вибираємо свіжі овочі, нарізаємо їх тонкими пластинками і обсмажуємо на олії. Додавши розбиті яйця, сіль, перець і трохи молока, перемішуємо все разом і вливаємо на розігріту сковороду. Приготування займає всього кілька хвилин, і наш омлет готовий!
  2. Тост з авокадо – простий і смачний сніданок, який надає нам необхідні вітаміни і мікроелементи. Беремо два шматочки хліба, покриваємо їх розкладеним на пюре авокадо. Посипаємо цибулею, сіллю і перцем за смаком. І отримуємо ситний та корисний сніданок за кілька хвилин!
  3. Домашні оладки з ягодами – ідеальний сніданок для любителів солодкого. Готуємо тісто з яйцями, молоком, мукою, цукром і сіллю. Додавши ягоди (наприклад, полуниці) у тісто, кладемо ложкою на розігріту сковороду з маслом. Смажимо з обох боків, посипаємо цукром і насолоджуємося смачним і ароматним сніданком!
  4. Сосиски в горщиках – простий, але ситний сніданок, який можна приготувати за декілька хвилин. Беремо горщики або стікловидну посудину, кладемо в них сосиски, додаємо нарізану цибулю і заливаємо гарячою олією. Все це ставимо в духовку на 180 градусів протягом 15-20 хвилин. Смачний та ситний сніданок готовий!
  5. Хліб з маслом і медом – простий, але дуже смачний сніданок, який можна приготувати за одним рухом руки. Беремо кусень хліба, мажемо його маслом і додаємо трохи меду. І отримуємо ситний і смачний сніданок за кілька секунд!
  6. Каша з цукром і маслом – класичний сніданок, який завжди можна приготувати швидко і просто. Беремо будь-яку крупу (пшоно, гречку, овес) і варимо її на воді з додаванням цукру і солі. Після того як каша охолоне, додаємо шматочок масла і отримуємо ситний і корисний сніданок!

Насолоджуйтесь легкими і смачними сніданками, які забезпечать вам здоровий початок дня і позитивну енергію на цілий день!

Полунична вівсянка

Якщо ви шукаєте сніданок, який буде ситним, легким і швидким у приготуванні, то пропонуємо спробувати полуничну вівсянку. Ця страва ідеальна для тих, хто хоче почати день зі здорового сніданку без зайвих зусиль.

Для приготування полуничної вівсянки вам знадобиться: овесні пластівці, молоко, вода, сіль, цукор, олія, полуниця. Спочатку замочуємо овесні пластівці у молоці протягом приблизно 15 хвилин, щоб вони стали м’якими і соковитими.

Потім виливаємо молоко разом з пластівцями у каструлю, додаємо воду, сіль і цукор за смаком. Все це ставимо на вогонь і готуємо до кипіння. Після цього зменшуємо вогонь і продовжуємо готувати приблизно ще 10 хвилин, час від часу помішуючи.

Поки вівсянка готується, можна приготувати полуничний соус. Для цього ми розмелюємо полуницю з додаванням цукру за смаком до однорідності. Такий соус буде відмінним доповненням до вівсянки.

Коли вівсянка готова, трохи охолоне і стане густішою, вона може бути подана на стіл. Ми кладемо вівсянку у тарілки, нарізаємо декілька шматочків полуниці і кладемо їх зверху. Для смаку можна також додати краплю меду або масло.

Полунична вівсянка – це прекрасний варіант для сніданку, якщо у вас немає багато часу на приготування. Вона не тільки ситна, але й корисна, оскільки містить багато клітковини, вітамінів і мінералів. Тож замість шкідливих сніданків з жирними сосисками, краще обрати цей здоровий варіант і насолоджуватися смачним сніданком!

Приготування

Приготування

Приготування швидкого і ситного сніданку – це просто. Для приготування омлету з сосисками варто поставити сковороду на вогонь і розігріти її з трохи маслом. Потім додаємо нарізану цибулю і обсмажуємо її декілька хвилин до золотистого кольору.

Під час того, як цибуля час від часу охолонути, розрізаємо сосиску на шматочки і додаємо їх до сковороди. Також можна додати якісь інші інгредієнти, наприклад, нарізані шматочки полуниці або ягід. Потім перемішуємо все разом і додаємо вже розбите яйце. Перш ніж вливати яйце, варто розбити його у окремому посудині, щоб переконатися, що воно свіже.

Після того, як усі інгредієнти змішані, додаємо трохи молока і сіль за смаком. Знову все перемішуємо і заливаємо це сумішю злегка збитий омлет. Розподіляємо омлет рівномірно по сковороді і залишаємо його смажитися при помірному вогні протягом 5-7 хвилин.

Після того, як омлет зверху стане готовим і набере гарного золотистого кольору, його можна перевернути. Це можна зробити за допомогою виделки або тарілки. Якщо омлет не перевернути одним рухом, можна допомогти собі шматочком тіста, який кладемо на вільну сторону сковороди і злегка вдавлюємо його в омлет.

Як тільки омлет перевернути, його треба смажити ще 3-4 хвилини з іншого боку. Потім омлет можна виймати зі сковороди і подавати на стіл. При подачі можна прикрасити омлет свіжими зіллям або посипати його цукром. Омлет з сосисками – це смачний, ситний і швидкий сніданок, який одразу зарядить вас енергією на весь день!

Омлет в духовці

Якщо у вас немає багато часу на приготування сніданку, ми пропонуємо спробувати приготувати омлет в духовці. Це швидкий і простий спосіб зробити смачний і ситний сніданок.

Для приготування омлету в духовці вам знадобляться яйця, сосиски, цибуля, молоко, тісто, сіль, масло, олія та який-небудь інший начинка, наприклад, полуниці або ягоди.

Спочатку розігріваємо духовку до 180 градусів. Потім нарізаємо сосиски і цибулю на шматочки. В духовку виливаємо трохи олії, розподіляємо по ній сосиски і цибулю. Все це відправляємо в духовку на 5-7 хвилин, щоб овочі стали м’якими.

Тим часом розбиваємо яйця у миску, додаємо молоко, сіль і розтріскуємо все виделкою. Додавши тісто, ми отримаємо консистенцію схожу на звичайне яєчне тісто.

Після того, як овочі охолонули, виливаємо на них яєчне тісто. Зверху можна прикрасити полуницями або ягодами. Все це відправляємо в духовку на 15-20 хвилин при температурі 180 градусів.

Готовий омлет можна полити медом або посипати цукром. Підавайте його на стіл гарячим і разом зі своїми улюбленими напоями.

Солодкі грінки

Якщо вам зранку часу на приготування сніданків майже не залишається, пропонуємо спробувати швидкий і ситний варіант – солодкі грінки. Додавши кілька ягід полуниці, ви отримаєте ароматний і смачний сніданок.

Для приготування солодких грінок вам знадобиться: тісто, цукор, молоко, яйця, сіль і олія для смаження. Змішайте усі інгредієнти, додаючи потроху молока, щоб отримати рідке тісто. Розігрійте сковорідку з олією.

Коли олія нагрілася, кладемо нарізані шматочки тіста на сковорідку і обсмажуємо з обох сторін до золотистого кольору. Потім видаляємо грінки з пательні і обсипаємо цукром. Залишається лише охолонути і смакувати.

Якщо бажаєте, до тіста можна додати трохи цибулі або шматочок сосиски для більш насиченого смаку. Одним з варіантів може бути створення омлету, додавши яйця до тіста і обсмажуючи його разом з грінками.

Солодкі грінки з цукром – це смачний і швидкий варіант сніданку, який ви зможете приготувати всього за кілька хвилин. Їх можна подавати як гарнір до основної страви або самостійно з чашкою кави чи чаю. Спробуйте цей простий рецепт і насолоджуйтесь смаком!

Французький пиріг з молочними сосисками

Якщо ви шукаєте швидкий і легкий рецепт сніданку, то ми пропонуємо спробувати французький пиріг з молочними сосисками. Це ситний і смачний варіант для сніданку, який можна приготувати за кілька хвилин.

Для приготування цього пирога вам знадобиться тісто. Краще використовувати домашнє тісто, але якщо у вас немає часу його приготувати, то можна використати готове тісто з магазину. Потім розкатуємо тісто на шматочок і кладемо на дно форми.

Далі на тісто кладемо молочні сосиски. Вони додадуть пікантний смак цьому пирогу. Якщо ви бажаєте, можна додати ще якісь інгредієнти, наприклад, цибулю або полуниці.

Далі вливаємо змішану масу з яйцями, молоком, цукром і сіллю. Це допоможе зв’язати всі інгредієнти разом і надати пирогу ситний смак. Потім пиріг відправляємо в духовку на 180 градусів на 20-25 хвилин, поки він не стане золотистим і готовим.

Після приготування пиріга він повинен охолонути. Тоді ви можете нарізати його на шматочки і насолоджуватися смаком цього смачного сніданку. Пропонуємо подавати французький пиріг з молочними сосисками з додаванням домашнього масла або олії. Це зробить його ще смачнішим.

Бутерброди на грилі

Бутерброди на грилі

Бутерброди на грилі – ситний і швидкий сніданок, який може бути приготований за кілька хвилин. Пропонуємо вам спробувати виготовити цю смачну страву.

Для приготування бутербродів на грилі вам знадобиться таке:

  • тісто (якісь домашнє або куповане)
  • яйця
  • сіль
  • молоко
  • сосиски або шматочок омлету
  • цибуля (додамо, якщо хочете)
  • сіль і цукор (додамо, якщо хочете)
  • масло (для змащення)

Спочатку розігріваємо гриль до 180 градусів. Відкриваємо пакетик з тістом і розкладаємо його на дошочку або стілець. Нарізаємо тісто на шматочки бажаного розміру.

У миску вливаємо яйця, додаємо сіль, цукор і молоко. За допомогою виделки ретельно збиваємо все разом, додавши ягід і полуниці за бажанням.

Розігріваємо сковорідку з олією. Занурюємо кусочки тіста в яйцеву суміш, відкидаємо зайве і кладемо на сковорідку. Смажимо з обох боків до золотистого кольору.

Якщо ви вирішили приготувати бутерброди з омлетом, то виливаємо яйцеву суміш на розігрітую сковорідку і смажимо до готовності.

Готові бутерброди на грилі видаляємо з гриля, домашнього охолонути трошки і подаємо на стіл. Прикрашаємо їх свіжими ягодами або полуницею, приправляємо за смаком цукром або сіллю. І, звичайно, насолоджуємося цим смачним і легким сніданком!

Конверти з вірменського лаваша

Якщо ви хочете швидко приготувати смачний та легкий сніданок, ми пропонуємо спробувати конверти з вірменського лаваша. Це ситна страва, яка може бути відмінною альтернативою звичайним сніданкам.

Для приготування конвертів вам знадобиться: боку свіжого вірменського лаваша, 2 яйця, 50 мл молока, 1 чайна ложка цукру, олія для смаження.

Спочатку зробимо омлет. У миску розбиваємо яйця, додаємо молоко, цукор і ретельно перемішуємо. Розігріваємо сковорідку з олією на середньому вогні. Вливаємо змішану масу і готуємо омлет протягом 2-3 хвилин, постійно помішуючи виделкою. Як тільки омлет звариться, знімаємо його з вогню і охолонути.

Тепер перейдемо до приготування конвертів. На центр вірменського лаваша кладемо омлет, потім додаємо нарізані сосиски (можна використовувати будь-які сосиски чи ковбасу), ягоди (наприклад, полуниці) і покриваємо все це другим шматочком лаваша.

Згортаємо вирізані краї лаваша до середини, а потім згортаємо конверт з одного краю до іншого, щоб утворити прямокутник. Щоб надійно закріпити конверт, можна використати трохи води або розтопленого масла.

Розігріваємо сковорідку з олією на середньому вогні і смажимо конверти з обох сторін до золотистого кольору. Готові конверти кладемо на паперові рушники, щоб забрати зайву олію.

Конверти можна подавати гарячими або охолодженими. Для прикраси можна використовувати свіжі ягоди, цукор або мед. Це ситний і смачний сніданок, який може бути ідеальним варіантом для шкільних сніданків або швидкого перекусу вдома.

Ледачі варенички

Ледачі варенички

Якщо ви прокинулися пізно і забули приготувати сніданок до роботи або школи, пропонуємо вам швидкий і ситний варіант – “Ледачі варенички”.

Для приготування цієї страви нам знадобиться тісто, яке ми можемо купити готове або зробити самостійно з яйець, молока, солі та муки. Якщо у вас немає багато часу, краще взяти готове тісто, але якщо є трохи більше часу, то звичайно краще приготувати його самостійно.

Далі, якщо ми обрали готове тісто, розкатуємо його на столі і вирізаємо кружечками. Якщо ж ми робимо самостійне тісто, то після його охолонення ми також розкатуємо його і вирізаємо кружечками.

Сосиски ріжемо на шматочки, приблизно однакові за розміром. Потім беремо кружечок тіста, кладемо на нього шматочок сосиски та складаємо його пополам, зліва направо, утворюючи півмісяць. Затискаємо краї пальцями або виделкою, щоб вареники не розлетілися під час приготування.

Покладемо вареники у киплячу підсолену воду на декілька хвилин, поки вони не вийдуть на поверхню. Знімаємо з води і додавши трохи масла, обсмажуємо з кожного боку, поки не стануть золотистими.

Готові вареники можна подавати з цибулею, яку нарізаємо зільськими стрічками і обсмажуємо на розігрітій олії з додаванням цукру. Можна також підавати з сметаною або полуницею з цукром.

Отже, ледачі варенички – це простий і швидкий спосіб приготувати смачний сніданок або легку вечерю. Вони відмінно поєднуються з різноманітними соусами та джемами. Ви можете експериментувати з начинками і поліпшувати рецепти своїми ідеями. Ця страва буде радувати вас і вашу сім’ю, а також додавати енергії на цілий день.