Як приготувати повітряний рис власноруч вдома: основні принципи та поради

Як роблять повітряний рис в домашніх умовах

Якщо ви хочете приготувати особливу страву, яка одразу стане ласощами для всієї родини, то досить легко впоратися з завданням приготування повітряного рису. Ця страва має ніжну текстуру і неймовірну легкість, завдяки чому вона робиться надзвичайно популярною.

Один з секретів приготування повітряного рису – у складі. Повітряний рис готується не на звичайному рисі, а на спеціальному сорті, який має довгий зернятий вміст. Його зовуть також “індійський рис” або “рис Басматі”. Він має особливий аромат і надає страві свіжий смак.

Щоб приготувати повітряний рис, необхідна спеціальна ємність з низькою широкою кришкою, яка дозволяє рису добре розійтися. Нагрійте дно ємності над слабким вогнем, а потім додайте рис і варіть його, поки він не стане готовий. Після цього, закрийте кришкою і залиште рис на кілька хвилин, щоб він добре остиг.

Коли рис остиг, можете приступати до останнього етапу – нагадування повітря! Для цього використовуйте лопатку або велику ложку для розтирання рису. М’яко рухаючи лопаткою, злегка піднімайте його знизу вгору, стараючись не руйнувати його структуру.

Важливо пам’ятати, що повітряний рис має бути шоколадний, а не грубим крупками. Тому потрібно робити це дуже обережно і ретельно.

Коли рис розпушиться і стане повітряним, його можна подавати на стіл у вигляді окремих кульок, офіційно прикрашених зеленню або кунжутом. Повітряний рис чудово гармонує з будь-якими м’ясними або овочевими стравами, особливо з тими, що мають насичені смаки. Насолоджуйтесь цим чудовим ласощами разом зі своєю родиною!

Всі секрети виробництва повітряного рису

Всі секрети виробництва повітряного рису

У повітряному рису особливий вміст і склад, завданням якого є приготування смачних та легких ласощів. Виробництво повітряного рису починається з приготування спеціального рису, що готується повільним та ніжним шляхом.

Самі кульки повітряного рису виготовляються з довгошліфованого рису, який піддається процесу обробки і змішується з різними інгредієнтами. Для отримання рисових кульок можна використовувати різні начинки: шоколадний крем, смажене м’ясо чи овочі.

Для приготування повітряного рису досить звичайної ємності та пару простих інструментів. Перш за все, треба взяти спеціальну електронну лопатку, яка допоможе діставати кульки з рису без особливих зусиль. Важливо пам’ятати, що повітряний рис готується достатньо швидко, тому треба бути уважним та впоратися з приготуванням вчасно.

Окрім того, приготування повітряного рису вимагає певного технологічного процесу. Після змішування рису з інгредієнтами, рекомендується залишити його на кілька годин, щоб всі речовини добре проникли в рисові кульки. Далі рис потрібно обсмажити на слабкому вогні, щоб кульки стали повітряними та хрусткими.

Висновок: повітряний рис – це смачна та легка випічка, яку можна виготовити самостійно в домашніх умовах. Завдяки спеціальній технології приготування та використанню певних інгредієнтів, ви зможете насолодитися смаком цих особливих ласощів.

Готуємо східні солодощі на власній кухні

Готуємо східні солодощі на власній кухні

Одним з найпопулярніших східних солодощів є повітряний рис. Його приготування досить просте, а результат – неймовірно смачні ласощі. Готується він звичайно звареним рисом, але зовсім не так просто, як звичайні рисові кульки.

Особливістю приготування повітряного рису є його склад. Для його змішування потрібно мати особливу ємність, де можна зrисувати рис після того, як він відварився. Потім треба додати до рису шоколадний склад, який роблять з розтопленого шоколаду. Усе це потрібно ретельно перемішати і залишити на кілька годин, щоб ласощі остигли і набули необхідного повітряного вмісту.

Після того, як рис остиг, можна робити з нього кульки: беремо невелику лопатку або ложку, беремо невелику порцію рису і формуємо з нього кульку. Таким чином, можна впоратися з усім рисом. Якщо хочете зробити ласощі більш оригінальними, можна додати до рису різні начинки, такі як горіхи, маршмелоу або мармелад.

Прості ласощі з цукром

Прості ласощі з цукром

Що може бути смачнішим за повітряний рис, приготуваний в домашніх умовах? Цей шоколадний десерт здатний підняти настрій і здовольнити навіть найвибагливіший смак.

Приготування повітряного рису – це нескладне завдання, з яким зможе справитися кожна господиня. Для його приготування потрібно досить небагато інгредієнтів: цукор, рис та шматочок масла.

Спочатку рис треба вимити, а потім залити водою і варити на повільному вогні, поки він не стане м’яким. Після того, як рис остигне, додається цукор та масло. Усе це добре перемішується, поки повітряний рис не стане однорідним і іскристим.

Для того, щоб ви роблять ласощі ще смачнішими, можете додати смажені горіхи або сухофрукти. Досить складно впоратися з такими смачними ласощами, тому самі кульки з повітряного рису можна прокотити в цукру або орелетами.

Все в шоколаді

Все в шоколаді

Шоколад – це неперевершена солодкість, яка викликає тільки позитивні емоції. Чи хочете ви приготувати щось в особливо повітряним і шоколадним? Тоді повітряний рис з шоколадом – це те, що вам потрібно.

Для приготування повітряних кульок рису вам знадобиться ємність, лопатка, та настрій роблять вам трохи вмісту п Шоколадного складу: приблизно 500 г рису, 50 г цукру, 250 г шоколаду, який виберете на свій смак. Досить прості завданням, але повітряний рис вимагає певної уваги та деякого часу.

Спочатку рис потрібно викласти у ємність і додати воду так, щоб вона покривала його повністю. Загалом, достатньо для цього 4-5 стаканів води. Далі, на великому вогні, потрібно принести його до кипіння, а потім зменшити вогонь до мінімуму й варити рис на повільному вогні протягом 7-8 хвилин.

Коли рис розбухне і стане готовим, треба відкинути настояний воду за допомогою сита або дуршлагу. Наступним кроком є приготування шоколадного соусу. Для цього ви треба розтопити шоколад на водяній бані, поставивши столову ложку розтертого шоколаду у невелику кастрюльку та помістивши її на каструлю з киплячою водою.

Потім, постійно помішуючи лопаткою, потрібно розтопити шоколад. Остиглий рис треба обирати ложкою й складати його в стручечки, замочуючи їх в розтопленому шоколаді. Коли ласощі зшити у форму кульок, їх треба поставити на піднос і дати їм остигнути. Остаточним кроком буде насолодження шоколадними кульками.