Рятувальники попередили про небезпеку: майже всю Україну накриє негода

Майже по всій території України 14 – 15 січня прогнозують погіршення погодніх умов. У ДСНС попередили про ожеледицю та сильні пориви вітру.

Негода може призвести до ускладнення роботи підприємств енергетики та комунального господарства. Крім цього, може спричинити колапс транспорту на дорогах та вулицях.

Про що попередили рятувальники

Вдень 14 січня усюди, крім півдня, синоптики прогнозують значні пориви вітру, до 25 – 27 метрів на секунду. Через це оголосили II рівень небезпечності, помаранчевий.
14 – 15 січня швидкість вітру сягатиме переважно 15 – 20 метрів на секунду. На дорогах у всіх регіонах, крім південних, буде ожеледиця. Це І рівень небезпечності, жовтий.

Буде сніголавина небезпека

Крім цього, рятувальники попередили й про небезпеку сходження лавин на високогір’ях Івано-Франкiвської та східної частини Закарпатської областей. 14 – 15 січня там очікують значну сніголавинну небезпеку, 3 рівня.

Зверніть увагу!

За даними Укргідрометцентру, 14 січня у більшості областей України падатиме сніг з дощем. Натомість 15 січня опади прогнозують лише у східних та північних регіонах.
Повний текст допису ДСНС у телеграмі:

“Увага! Попередження про несприятливі погодні умови 14 – 15 січня. Пориви вітру 15 – 20 метрів на секунду, на дорогах, крім півдня, ожеледиця. ( І рівень небезпечності, жовтий). 14 січня вдень в Україні, крім південної частини, пориви вітру 25-27 метрів на секунду (II рівень небезпечності, помаранчевий). Такі погодні умови можуть призвести до ускладнення роботи підприємств енергетики, комунального господарства, порушення та припинення руху транспорту на дорогах та вулицях.


103