У Лозовій вшанували пам’ять жертв Другої світової війни

Церемонія покладання квітів до Меморіалу Слави у Лозовій  відбулася сьогодні, 8 травня, у День пам’яті та примирення. У заході взяли участь керівники Лозівської тергромади, Лозівської районної державної адміністрації та районної ради, помічник-консультант народного депутата України Юлії Світличної, нинішні захисники України, представники підприємств, установ, організацій.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять кожного, хто боровся з нацизмом, та всіх жертв Другої світової війни й поклали пам’ятні квіти до Братських могил.

День пам’яті та примирення символізує не тріумф переможців над переможеними, а має бути нагадуванням про страшну катастрофу і застереженням, що не можна розв’язувати міжнародні проблеми збройним шляхом та агресією. Найважливішим має бути – вміння цінувати мир, категорично і безкомпромісно захищати його всіма розумними засобами.

Нині, як і в роки Другої світової війни, Україна воює з агресором. Сьогодні, російська федерація, увібравши в себе усі злочинні практики нацизму,  зазіхає на територіальну цілісність України. Боротьба триває щоденно, починаючи з 2014 року. Україна неодмінно переможе бо захищає рідну землю, боронить своє право вільно обирати майбутнє.

Джерело: Лозівська міська територіальна громада