Міжнародний благодійний фонд AICM передав Лозівській громаді партію гуманітарної допомоги

До неї входять медикаменти, прилади для вимірювання тиску та температури, засоби гігієни, пральні матеріали, миючі засоби, пластикові ємності та фільтри для води. Допомогу привезли для потреб первинної ланки медицини, реабілітаційного центру для дітей “Жемчужинки” та соціально-незахищених категорій населення.

Заступник Лозівського міського голови Ашот Керопов подякував міжнародній організації AICM, зокрема її керівнику Крістіану за чергову партію допомоги. Наголосив, вона буде направлена потребуючим мешканцям громади та переселенцям. Сьогодні отримали допомогу для первинної ланки медицини, незабаром очікується допомога й для вторинки, відзначив керівник. Вона стане у нагоді для лікування пацієнтів, які перебувають на стаціонарі, у тому числі й внутрішньо-переміщених осіб.

– Ми не вперше отримуємо гуманітарну допомогу від благодійного фонду AICM, – розповідає медичний директор КНП “Лозівський Центр первинної медико-санітарної допомоги» Тетяна Рожок. – Вони завжди відгукуються на наші прохання щодо необхідності доставки тих чи інших медпрепаратів та матеріалів. Цього разу отримали препарати від тиску,знеболюючі, протинудотні, жарознижуючі. Також надішли дезінфікуючі та гігієнічні засоби, матеріали для прання.

Більшу частину допомоги медики передадуть до фельдшерсько-акушерських пунктів в старостинські округи, за потреби забезпечуватимуть й амбулаторії.

Дякувала за допомогу й директорка Центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Жемчужинки» Ольга Ашиткова. Для потреб центру передали термометри, тонометри, засоби гігієни, пральні й миючі засоби. Повторно привезли полівітаміни для дітей.

Наразі, у Жемчужинках реабілітацію проходить 43 дитини, у тому числі декілька діток, які перемістилися з зони активних бойових дій та тимчасово-окупованих територій. З 1 червня розпочинає роботу соціально-побутове відділення. На його базі молоді люди з інвалідністю (18+) здобуватимуть навички самостійного життя. Поки що набирають групу з 8 чоловік. Передана допомога стане у нагоді при функціонування цього відділення.

Цього ж дня, разом з представниками Міжнародного благодійного фонду AICM, заступник Лозівського міського голови Ашот Керопов відвідав колектори по вулиці Машинобудівників та на 4-му мікрорайоні, де наразі усуваються масштабні аварії. Ашот Керопов розповів про потреби та труднощі, які виникають у роботі

Джерело: Лозівська міська територіальна громада