Лозівський центр професійної освіти відсвяткував 50-річчя з дня заснування

За півстоліття заклад міцно закріпив за собою репутацію навчального закладу, який готує висококваліфікованих робітників. За роки існування їх було підготовлено кілька десятків тисяч. Сьогодні Лозівський центр професійної освіти Харківської області — сучасний навчальний заклад, який користується повагою не лише у Лозівській громаді, але й далеко за її межами. Наразі у ньому навчається 641 студент, життєдіяльність центру забезпечують 129 співробітників. У центрі працюють досвідчені викладачі та майстри виробничого навчання.

Привітати колектив завітали гості та колеги. З нагоди ювілейної дати працівників нагородили відзнаками Міністерства освіти і науки України, Харківської обласної державної адміністрації, Лозівської міської та районної рад, Лозівської районної державної адміністрації, народного депутата України Юлії Світличної.

До своїх колег звернулася керівниця Лозівського центру професійної освіти Ірина Гонтаренко: “Любий мій колективе, від щирого серця вітаю з 50-річчям з дня заснування нашого закладу. Щиро дякую за відданість профтехосвіті, за високий професіоналізм у справі навчання й виховання молодого покоління. Ми переживаємо важкі часи, проте, я вірю, що скоро прийде Перемога! І в наших майстернях знову зазвучить сміх і гомін молоді і на повну потужність запрацюють наші верстати. Дівчата наварять смачного українського борщу з пампушками, одягнуть власноруч вишиті вишиванки й заспівають переможних пісень, а хлопці затанцюють гопака. Зі святом, мої любі колеги — хто працював раніше й віддається цій справі зараз. Зі святом, наші студенти і випускники!”

Привітав заклад з річницею застування Андрій Васильєв – заступник директора Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації. Побажав миру та подякував колективу та директору Ірині Гонтаренко за те, що попри усі труднощі, освітній заклад працює й готує працівників, які відновлюватимуть Україну після Перемоги.  Вручив подяки Міністерства освіти і науки України Раїсі Романенко, заступнику директора з навчально-виробничої роботи Лозівського центру професійної освіти й Людмилі Петченко, старшому майстру Лозівського центру професійної освіти Харківської області. А також подяки голови Харківської обласної державної адміністрації Наталії Безверхній, майстру виробничого навчання Лозівського центру та Наталії Безпальченко, викладачу Лозівського центру професійної освіти Харківської області. Вручив подяку колективу Лозівського професійного Центру.

Від імені Лозівського міського голови Сергія Зеленського, депутатів міської ради, виконавчого комітету слова привітання колективу передав секретар Лозівської міської ради Юрій Кушнір. Звернувся до керівників, викладачів, майстрів, ветеранів закладу, студентів і випускників: “Ваш освітній заклад золотими сторінками вписався в історію міста Лозова. Ви забезпечували найбільші підприємства нашого міста робітничими кадрами, які успішно виконували свої завдання. Професійний центр пройшов декілька етапів реформування, проте, ви встояли й успішно розвиваєтеся. Не дивлячись на усі труднощі готуєте кваліфікованих працівників , допомагаєте фронту, підтримуєте внутрішньо-переміщених осіб, залишаєтеся надійним партнером Лозівської громади. Побажав миру, процвітання, добробуту, нових досягнень, сил у подоланні нових викликів сьогодення.”

З 50-річчям від дня заснування привітав колектив генеральний директор ТОВ “ЛКМЗ” Василь Черномаз.

Почалася славна історія Лозівського центру професійної освіти в Харківській області 23 квітня 1973 року. Саме цього дня, наказом начальника обласного управління профтехосвіти було відкрито Лозівське профтехучилище № 36. Першим директором закладу став Василь Миколайович Луценко. У перший рік навчання в училищі навчалося 406 учнів, вони здобували знання за спеціальностями, яких потребував Лозівський ковальсько-механічний завод. Упродовж першого десятиріччя свого існування навчальний заклад підготував та направив на ЛКМЗ 2240 молодих кваліфікованих робітників. Училище стало справжньою кузнею для містоутворюючого підприємства.

 

Джерело: Лозівська міська територіальна громада