У День захисту дітей голова Лозівської тергромади відвідав дві сім’ї у яких виховуються діти-сироти

Сергій Зеленський привітав малечу з Днем захисту дітей та вручив подарунки і солодощі. Подякував опікунам, у цих сім’ях ними стали рідні бабусі, за подаровані хлопчикам і дівчаткам турботу, любов і радість. Розпитав про потреби. Одній з родин допоможуть з придбанням побутової техніки та меблів, другій — відремонтують дах будинку, який постраждав у наслідок вибухів.

64-річна Ганна Миколаївна Свердло, виховує чотирьох онуків віком від 7 до 12 років. Опіку над дітьми встановила у 2017 році після смерті мами діток. Намагається бути для них і матір’ю, і батьком, і просто другом. Попри усі життєві труднощі, дарує любов і піклування. Сприяє їхнім захопленням – діти люблять малювати, танцювати, співати, складають пазли й конструктори.

З 2022 року чотирьох осиротілих онуків, віком від 7 до 15 років, під опіку взяла 70-річна Олександра Василівна Льотіна. Після смерті мами діток, жінка переїхала з сусідньої області до села Чернігівське Лозівської тергромади й взяла на себе обов’язки з виховання. Найстарший, 15-річний Данило, відвідує секцію боротьби, 13-річна Ліля любить малювати, двоє менших хлопчиків грають у футбол. Олександра Василівна розповідає, труднощі є, та їх разом з дітьми долає. Вчить піклуватися один про одного, любити, оберігати й цінувати родинне тепло.

Загалом на обліку у службі у справах дітей Лозівської міської ради Харківської області станом на 1 червня 2023 року перебуває 290 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Наразі, 50 таких дітей, у зв’язку із продовженням воєнного стану на території України, продовжують перебувати із законними представниками за межами країни.

Джерело: Лозівська міська територіальна громада