В освітніх закладах Лозівської громади відкрили «Класи безпеки»

Загалом у Лозівській територіальній громаді вже запрацювало 11 таких класів, на подальше цю роботу продовжать. Навчальний простір кабінетів, розділений на спеціальні зони – пожежна безпека, мінна безпека, цивільний захист, безпека життєдіяльності, домедична допомога, психологічне розвантаження.  

Методичні рекомендації освітянам щодо облаштування класів безпеки надала Державна служба надзвичайних ситуацій. Надзвичайники відзначили роботу Управління освіти, молоді та спорту Лозівської міської ради щодо укомплектування  усім необхідним для занять.

Учні, батьки, педагогічний колектив і волонтери долучилися до облаштування Класу безпеки у Панютинському ліцеї, розповідає його керівниця Тетяна Мохарєва.  – У наш складний час це пріоритетний напрямок діяльності. Тому відкриваючи цей клас ми вклали багато сил і впевнені, що наші учні  отримають тут необхідні  знання, уміння і навички. Для навчання ми створювали легку й невимушену атмосферу, проводимо заняття  в ігровій формі.  Сподіваємося, що усе це  залишиться в теорії й діткам не доведеться стикнутися з цим у житті.

У день відкриття у Панютинському ліцеї провели урок мінної безпеки. Діти переглянули навчальний відеофільм й обговорили його з фахівцем з Державної служби надзвичайних ситуацій.   

Головний інспектор відділу цивільного захисту Лозівського РУ ГУДСНС у Харківській області Ігор Берко наголошує, тема мінної небезпеки вкрай важлива. На жаль дуже велика кількість вибухонебезпечних предметів знаходиться на території України. Й навчити дітей заходам мінної безпеки це першочергове завдання.  

У ліцеї № 5 «Лінгва» у перший день відкриття навчалися пожежній безпеці й працювали з психологом. Для навчання клас обладнали брошурами, плакатима, сучасними засобами для навчання – для презентацій та  відеоуроків.  

“Клас безпеки” — це всеукраїнський проєкт, мета якого вивчення правил пожежної, мінної безпеки та цивільного захисту, ознайомлення з алгоритмом дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій, формування в учнів навичок надання домедичної допомоги. Проєкт реалізує Міністерство освіти на виконання доручення прем’єра щодо створення безпечних умов для учасників освітнього процесу в умовах воєнного стану.

 

 

Джерело: Лозівська міська територіальна громада