Як приготувати смачний суп з галушками на основі м’ясного і овочевого бульйону

Як готувати суп з галушками на м’ясному та овочевому бульйоні

Ніщо не зігріває краще у холодні осінні та зимові дні, ніж ароматний суп з галушками на м’ясному та овочевому бульйоні. Цей традиційний український рецепт відомий і улюблений багатьма.

Для початку, потрібно підготувати галушки. Для цього вам знадобиться 250 г борошна, 1 яєць, 2 столові ложки олії та чайна ложка солі. У великій мисці змішайте борошно і сіль, розтрісьте у центрі яйце, додайте олію та 100 мл води.

Ретельно перемішайте всі інгредієнти, якщо тісто занадто сухе, додавайте 20 мл води протягом пари хвилин, доки не зламається і стане однорідне. Змішуйте тісто протягом 5 хвилин, поки воно не стане гладким і гумовим.

Після цього, зробіть м’якотримачі з тіста: візьміть невелику ложку тіста та виріжте шматочок, формуючи галушку. Злегка покрутіть його в долонях, щоб зробити його ще гарненькішим.

Обпарте галушки киньте в киплячу солону воду і готуйте протягом 7-10 хвилин, до готовності. Чим більше галушків ви робите, тим більше часу буде потрібно на їх приготування.

Тепер перейдемо до приготування бульйону. У каструлю з водою, яку потрібно запарити (в декілька разів більше, ніж кількість порцій супу), додайте нарізану на шматочки курку.

Під час варіння каструлю слід слабко помішувати. Коли курка буде готовою, вийміть її з бульйону і наріжте на шматочки, а потім додайте назад у каструлю з бульйоном.

Додайте моркву та цибулю в кубиках та каструлю до курки. Приготуйте бульйон протягом 15-20 хвилин.

Тепер приготуйте овочі. Наріжте кабачок на дуже тонкі пластівці та покладіть у каструлю з бульйоном. Разом з кабачком додайте грубо нарізані гриби. Продовжуйте готувати суп протягом 7-10 хвилин.

При бажанні можна додати квасолю, порізані томати або будь-які інші овочі, які вам подобаються.

Коли овочі будуть готові, додайте готову овочеву суміш у каструлю з бульйоном та куркою. Посоліть за смаком.

Натріть часник, змішайте з 2 столовими ложками сметани та трохи гарячої води. Додайте це суміш до бульйону. Готуйте ще 1-2 хвилини, поки весь суп не стане однорідним.

На посуд з готовими галушками викладіть готовий суп з галушками на м’ясному та овочевому бульйоні, перемішайте і тепло подавайте.

Як приготувати курячий суп з галушками

Саме основоположним етапом приготування курячого супу з галушками є підготовка галушок. Для цього зробіть тісто з яйця, борошна, солі та води. Розсипте борошно на стіл або дошку, зробіть у ньому “кратер” та додайте яйце, сіль і трохи води. Замість тіста можна використати готові макарони, але галушки будуть смачнішими.

Потім розберемося з приготуванням м’ясного бульйону. Візьміть куряче м’ясо (можна взяти грудинку або окіст), наріжте його на шматочки та покладіть у каструлю з водою. Додайте також нарізану крупно цибулю, моркву та інші овочі, такі як кабачок і гриби. Залейте всі продукти водою відповідної кількості та поставте на вогонь. Доведіть до кипіння, а потім зменшіть вогонь та варіть протягом півтори-дві години.

Поки бульйон готується, займемося приготуванням галушок. Розгорніть тісто тонким шаром на дошці, посипаній борошном. Натріть тросом або ложкою невеликі порції тіста та викладіть їх у окрему миску.

Коли бульйон готовий, залейте галушками та додайте солі до смаку. Варіть, поки галушки не стануть м’якенькими, що займе приблизно 10-15 хвилин. Щоб вони не спливали на поверхню, відразу після додавання галушок накрийте кришкою та не знімайте її до кінця готування.

В кінці прикрасьте суп зеленню, додайте томати або томатний соус для інтенсивності смаку.

Готовий курячий суп з галушками подавайте гарячим, з додаванням сметани. Смакувати!

Як готувати суп з галушками з грибами

Як готувати суп з галушками з грибами

Суп з галушками із грибами – це смачне та ситне перше блюдо, яке можна приготувати на будь-який смак. Для цього рецепту вам знадобляться такі продукти: морква, гриби, овочі, цибуля, сухі галушки, сметана, курка, терте коріння та інші овочі, які ви покладете у суп.

Початку покроково розберемося, як приготувати цей смачний суп. Найперше злущте та наріжте цибулю, посоліть її та підсмажте на олії в каструлі до золотистого кольору.

Тим часом обмийте моркву та наріжте її неначе тертку. Додайте моркву до цибулі та разом посмажте на середньому вогні протягом кількох хвилин.

Після цього додайте нарізані гриби та розмелене терте коріння до овочевої суміші і продовжуйте смажити. Якщо гриби ви використовуєте свіжі, то їх потрібно попередньо підготувати: вимийте їх, перекрійте на шматочки та обсмажте на розігрітій сковороді до хрусткої скоринки.

Тим часом займайтеся готовкою галушок: змішайте в одній посудині борошно та ложку сухих галушок і додайте воду та сіль. З цього тіста зробіть галушки і покладайте їх у окроплену водою киплячу каструлю.

Після цього в сковороду з овочами додайте нарізану на шматочки курку та перемішайте все добре. Далі додайте воду, щоб вона закрила овочі і курку на 2-3 пальці, додайте сіль та томати. Ставимо на вогонь і прокип’ятимо до готовності, обсмажуючи гриби на олії.

Коли суп готовий, викладаємо на тарілки порційно: спочатку гриби, потім галушки та гарненько засипаємо готову страву сметаною. Суп з галушками із грибами готовий до подачі на стіл!

Рецепт супу з галушками і овочами

Рецепт супу з галушками і овочами

Для приготування цього смачного супу з галушками і овочами на порцію візьміть простору каструлю і налійте у неї води – приблизно 1,5-2 літри.

На початку приготування займемося класичним галушковим тістом. Взявши сухих галушок таких, які ви хочете, залейте кип’ятком і залиште їх на 10-15 хвилин. Потім воду зляйте і замішайте галушки зі свіжим борошном. Посоліть та продові відваріть їх, додавши ще води під час приготування за необхідністю. Готовий результат ми викладемо в каструлю з винесеним бульйоном.

Тоді займемося м’ясом. Змішайте курки і гриби, наріжте трохи цибулю, спечіть гриби з м’якими шматочками. Натріть їх на тертці. Коли вся ця маса стане готовою, додайте її в каструлю, докласте сметану, доведіть її до кипіння, вмішайте і натріть кабачки, розбиючи їх протягом 15-20 хвилин.

Тоді додайте багато солодкої моркви, моркву, якщо вона є. Ви також можете розбити коріння і додати його до супу. Потім викладіть маючи напівстовпчики мясо несподівано підготовлені до готовності галушки, щоб смак продуктів впевнено злягав в бульйон.

Потім додайте нарізане м’ясо. Коли ваш суп буде готовий, зніміть з огню і, якщо хочете, змастете сметаною чи маслом натомість або ж викладіть галушки на столі і пригощайте всіх своїх гостей.

Як приготувати суп з галушками і сиром

Як приготувати суп з галушками і сиром

Якщо ви хочете спробувати щось нове в своєму меню, то рецепт супу з галушками і сиром буде дуже до вподоби вам. Цей смачний і ситний суп можна приготувати звичайними продуктами, які завжди є в холодильнику і кухні.

Крім того, готувати суп з галушками і сиром – дуже просто. Розберемося з рецептом: спочатку спільно зібрані продукти, наприклад, сир і борошно (трафаретне) натріть разом. Тоді у відсіяне завертіть тісто, змішати його зі свіжими жовтками і посоліть.

Далі з каструлі (в алмазному міру) викладіть галушки, а потім додайте води, досить таки чайну ложку. Готуйте галушки з грибів, цибулі, каструля, такі як морква і кабачки. Протягом декількох хвилин на середньому вогні готуйте галушки в холодному бульйоні, коли галушки вже будуть готові, витягніть їх з каструлі і поставте на драму.

У випадку, якщо ви хочете приготувати більш ситну версію цього супу, то можна додати до нього шматочки курки або м’яса. У такому випадку потрібно буде нарізати курку (або інше м’ясо) на невеликі шматочки і підготувати її окремо в каструлі з олією та цибулею.

Потім додайте у воду моркву і кабачок, а також посоліть за смаком. Поки м’ясо та овочі готуються, продовжуйте приготування галушок. Здорово у цьому супі виглядають галушки з грибів. Саме тому попередньо сплавте гриби в гарненько підготовлені його, тоді їх шарки не повинні спливуть.

Як тільки м’ясо буде готовим, додайте його до супу разом із вареними овочами і галушками. Перед вимкненням готуйте суп ще протягом 5-7 хвилин, щоб всі смаки і аромати добре змішалися. Суп з галушками і сиром готовий! Подавайте його з додаванням сметани і насолоджуйтеся.

Як готувати суп з курячим бульйоном і смаженими галушками

Як готувати суп з курячим бульйоном і смаженими галушками

Продукти:

  • 1 курка
  • 2-3 морквини
  • 1 цибуля
  • 1 кабачок
  • 100 г грибiв
  • 2 столовi ложки теркi
  • 300 г борошна
  • сiль
  • перець
  • олiя для смаження
  • сметана та томати для подачі

Почнiть з приготування бульйону. У водi розварiть курку з морквою та цибулею, додайте сiль та навiть можливо якщо хочете середушку курки. Готуйте протягом 40-50 хвилин.

Поки бульйон готується, змiшайте борошно з сiллю та теркi, потiм додайте порцiйно води, роблячи однорiдне тiсто. Поставте на каструлю з водою, додайте сiль та доведiть до кипiння. Потiм розкалiть олiю в сковородi, формуйте невеликi шматочки тiста та смажте галушки з обох бокiв до золотистого кольору.

Сортнiть готовi галушки з каструлi, викладiть на тарiлку. Основу супу зробiть з бульйону, до якого добавте порiзанi нарiжками моркву, кабачок, гриби та цибулю. Все це потiм варiть протягом 10-15 хвилин.

Коли овочi будуть готовi, додайте до них готовi галушки. Додайте солi та перцю до смаку, цей смачний суп готовий!

Подають суп з курячим бульйоном і смаженими галушками з сметаною та томатами.

Як зробити суп з галушками з кабачка

Якщо хочете розберемося, як приготувати суп з галушками з кабачка. Цей рецепт буде дуже смачним і солодким.

На початку підготуйте овочі: наріжте кабачок на шматочки і моркву на тертці. Викладіть ці овочі у каструлю і додайте трохи олії. Перш ніж додавати воду, треба трішки підсмажити овочі, оскільки кабачок і морква мають бути гарненько підсмажені. Такі овочі нададуть супу особливий смак і аромат.

Коли овочі трохи підсмажаться, додайте води до каструлі і посоліть її. Чекайте, поки вода закипить.

Підготуйте галушки. Якщо у вас є готова галушка, то додайте їх до готової води. Але якщо у вас немає готової галушки, тоді вам треба зробити тісто: змішати яйця з борошном і додати трохи води, якщо потрібно, щоб тісто було м’яким. Розкачайте тісто і виріжте з нього невеликі кружечки.

Якщо у вас є гриби, то можна додати їх до супу. Гриби можна трохи попередньо підсмажити на пательні, оскільки так вони набувають особливий смак. Додайте їх до супу, коли вода закипить.

Також можна додати курку до супу. Для цього потрібно спочатку приготувати курку: видалити з її рулону, обсити всяке непотрібне, а потім нарізати на шматочки і приготувати коли суп буде готовий.

Суп треба варити протягом 15-20 хвилин, поки галушки не спливуть на поверхню.

Суп готовий! Подавайте його гарячим на столі, додавши трохи сметани і нашинкуваної зелені.