Поліклініка у центрі Лозової може переїхати

Будівля поліклініки по вулиці Лозовського, 10 знаходиться в аварійному стані. Її потрібно повністю реконструювати. Приблизна вартість робіт складає десятки мільйонів гривень. У громаді наразі обговорюють альтернативний варіант – переїзд в інше, більш придатне приміщення. Таку можливість розглядали на нараді у Лозівського міського голови 19 червня.

Голова громади Сергій Зеленський нагадав, на почату повномасштабного вторгнення вузькопрофільних лікарів з амбулаторії у центрі міста перевели до поліклініки на 4 мікрорайоні. Для цього було кілька причин: безпечніше місце розташування та дефіцит медиків. Зараз ситуація більш-менш стабілізувалася. Сергій Зеленський закликав керівників медичних закладів повернути фахівців до поліклініки у центрі міста.  

Директор Лозівського ТМО Іван Жовтий запевнив, переїзд у будівлю по Лозовського, 10 – недоцільний: приміщення аварійне, там багато пустуючих кабінетів, котрі потрібно буде опалювати. Натомість керівник запропонував колишню залізничну лікарню. Стан цієї будівлі кращий, відтак необхідно буде виконати лише внутрішній ремонт.  

Наразі у будівлі по Лозовського, 10 знаходиться реабілітаційне відділення Лозівського ТМО, сімейні лікарі Центру первинної медико-санітарної допомоги та Лозівське відділення екстреної медичної допомоги. Невдовзі керівники медичних закладів визначаться з подальшим розташуванням. Найперше – враховуватимуть безпеку та комфорт пацієнтів.

Джерело: Лозівська міська територіальна громада