Лозівська громада домовляється про співпрацю італійськими муніципалітетами

З 11 по 17 червня відбулась робоча поїздка до Ломбардії, що в Італії. Лозівську громаду представляли заступник міського голови Денис Петренко та начальник Управління економіки Сергій Гранкін. Лозівчани провели перемовини з мерами муніципалітетів Сесто-Сан-Джованні, Арконате, Інверуно, Бускате, Альто-Міланезе, Чінізелло-Бальзамо та керівниками регіону Ломбардія.

Вивчали досвід муніципалітетів з переробки відходів, очищення води та стоків, енергозбереження, реконструкції громадських будівель. Обговорювали спільні проєкти, що могли б реалізувати у цих сферах. Один з перспективних напрямків – сортування сміття та створення переробного підприємства.

«Мешканці італійських міст сумлінно сортують сміття, – це допомагає економити на опаленні. З органічних відходів отримують газ. Будівництво подібних підприємств дуже дороговартісне, але вирішувати існуючі проблеми поступово потрібно. Шукаємо можливості», – зазначив Лозівський міський голова Сергій Зеленський.

Денис Петренко подякував італійським колегам за результативні зустрічі та гостинність. Проєкт обмінів «Мости довіри» відбувається за сприяння Ради європейських муніципалітетів та регіонів, Асоціації міст України, в рамках європейської програми U-LEAD та під патронатом регіону Ломбардії.

Джерело: Лозівська міська територіальна громада