Підприємці Лозівської громади можуть отримати гранти на розвиток

Підприємці Лозівської громади можуть отримати гранти на розвиток

Новини

12.07.2023

В Україні діє державна програма підтримки малого та середнього бізнесу. Українці, які планують відкрити свою справу або масштабуватись, можуть отримати гранти. Сума безповоротної допомоги залежить від кількості створених робочих місць і досягає 1 мільйона гривень. Про це розповів начальник Харківського обласного центру зайнятості  Олександр Котуков  під час зустрічі з Лозівським міським головою Сергієм Зеленським.

Програма підтримки запрацювала у квітні, і вже є перші підприємці, які отримали гроші.

«У Харківській області 29 осіб отримали такі гранти. Це кав’ярні, заклади громадського харчування, майстерні, поліграфія – все те, що пов’язане з наданням послуг населенню», – зазначив Олександр Котуков.

Щоб отримати кошти на розвиток бізнесу, потрібно зареєструватися у Дії та подати бізнес-план. Спеціалісти обласного центру зайнятості можуть допомогти його скласти. Незабаром планують відкрити бізнес-інкубатор для офлайн консультацій, де усі бажаючі зможуть отримати підтримку. Олександр Котуков запевнив, все це роблять, щоб якомога більше людей отримали гранти, – і бізнес на Харківщині розвивався.

Сергій Зеленський також порушив питання працевлаштування. Для громади стали корисними проєкти армії відновлення та суспільно-корисних робіт. До них залучили більш 400 мешканців. Голова громади подякував за співпрацю та підтримку не лише лозівчан, а й вимушених переселенців. 

Джерело: Лозівська міська територіальна громада