Угорські партнери підтримують пункти розміщення переселенців

Угорські партнери підтримують пункти розміщення переселенців

Новини

13.07.2023

Угорська екуменічна служба допомагає Лозівській громаді облаштовувати пункти компактного проживання вимушених переселенців. Взимку для них передали побутову техніку та засоби обігріву. Щоб вивчити сьогоднішні потреби та спланувати подальшу підтримку, Лозову відвідав менеджер угорської програми Мартон Фурай та її представники Віктор Кірік і Віталій Дарчич.

Гостям показали місця тимчасово розміщення ВПО, що знаходяться в освітніх закладах. Пункти обладнали холодильниками, мікрохвильовками, пилососами, генераторами та буржуйками. Їх у січні передали угорські партнери. Допомога стала в нагоді під час зимового напливу переселенців, запевнили директори навчальних закладів.

Наразі ситуація стабільна: у Лозівській громаді зареєстровані понад 13 тисяч переселенців. Люди переважно знайшли інше житло та залишили тимчасові пункти розміщення. Водночас громада готова допомогти усім, хто звертатиметься надалі.

Керівник угорського проєкту Мартон Фурай високо оцінив підготовку пунктів у Лозовій та раціональне використання наданої допомоги. Під час спілкування з лозівськими освітянами та самоврядовцями, партнери вивчили нагальні потреби вимушених переселенців, щоб подальша допомога була дійсно необхідною.

Окрім побутової техніки та засобів обігріву Угорська екуменічна служби допомагала також продуктами харчування, предметами особистої гігієни, апаратами штучної вентиляції легень та пелетами.

Джерело: Лозівська міська територіальна громада