У Лозівській громаді нарахували майже 2 мільйони гривень компенсацій за неоформлені земельні ділянки

У Лозівській громаді нарахували майже 2 мільйони гривень компенсацій за неоформлені земельні ділянки

Новини

19.07.2023

Робоча група Лозівської міської ради виявила понад 100 фактів користування землями без правових підстав. Користувачам ділянок нарахували компенсації. За період 2021-2022 років загальна сума склала майже 2 мільйони гривень. Осіб, які мають сплатити відшкодування, запросили на комісію.

За словами секретаря міської ради Юрія Кушніра, приблизно 90% користувачів йдуть на співпрацю та зобов’язуються повернути безпідставно збережені кошти. Остаточний термін сплати – 15 грудня 2023 року. На неплатників позиватиметься до суду.

Компенсації нараховували відповідно до обсягу орендної плати, що залежить від площі, оцінки землі та цільового призначення. Суми сплат різні – від 700 до майже 600 000 гривень.

Нагадаємо, останнє засідання комісії з відшкодувань відбулося у 2021 році. За його результатами місцевий бюджет додатково отримав понад 1 мільйон гривень.

У Лозівській громаді також стежать за збереженням природоохоронних земель. Про факти їх нецільового використання повідомляють правоохоронців та екологів.

Джерело: Лозівська міська територіальна громада