У Лозовій відзначили День Української Державності

28.07.2023

Сьогодні, 28 липня,  Україна відзначає День Української Державності. Свято встановлено Указом Президента Володимира Зеленського 24 серпня 2021 року, підписаним під час урочистостей до тридцятої річниці незалежності України. Дату вибрали невипадково: саме у цей день в Україні відзначають ще одне велике свято – День хрещення Київської Русі-України.

На знак відданості та вірності своїй державі у Лозовій до підніжжя пам’ятника Тараса Шевченка квіти поклали від керівництва Лозівської тергромади та Лозівського району, народного депутата України Юлії Світличної, нинішніх захисників України та захисників правопорядку.  

День Української Державності нероздільно пов’язаний із розвитком війська та військовими традиціями. Сучасні Збройні Сили України, стримуючи агресора – російську федерацію, захищаючи суверенітет і незалежність Української держави, доводять, що українці народ-військо. І сьогодні ці воїни своїм тілом і духом, захищаючи нашу країну у війні з російським окупантом, не дають вкрити рідний прапор ганьбою, борючись за свободу, суверенність та незалежність держави.

Присутні у скорботі схилили голови перед тими, хто в різні часи захищав рідну землю. Перед усіма, кого забрала кривава війна. Вшанували їхню пам’ять хвилиною мовчання.

 

Джерело: Лозівська міська територіальна громада