Відповідність Лозівського ТМО вимогам кластерного закладу – перевіряла представниця Департаменту охорони здоров’я ХОВА

Готовність переходу КНП «Лозівське ТМО» на новий рівень роботи, вивчала заступник директора Департаменту охорони здоров’я Харківської обласної військової адміністрації Жанна Овчарова.  Разом з депутатом Харківської обласної ради Олегом Каратумановим оглянула вже  капітально відремонтовані та оснащені новим обладнанням та меблями – приймальне відділення, акушерсько-гінекологічне, педіатричне, відділення гемодіалізу.

Також керівниця побувала у неврології, де наразі роботи з капітального ремонту підійшли до завершальної стадії. Кожну палату облаштовують кондиціонером, індивідуальними світильниками для хворих, на стінах закріплюють поручні для зручного пересування пацієнтів після інсультів. Відділення розраховане на 50 ліжкомісць. У планах ремонт і другої частини відділення, поінформував Лозівський міський голова Сергій Зеленський.

  • Я бачу, що лікарню у дуже гарному стані, майже усі відділення відремонтовані. Виконані вони з турботою і добрим ставленням до пацієнтів, – зауважила Жанна Овчарова – Велика увага приділяється інклюзивності, на яку постійно звертає увагу МОЗ.  

Також керівниця відзначила, важливим є наявність пацієнтів у лікарні, це говорить, про те, що закладу довіряють і звертаються за наданням медичних послуг. Доступність, якість, безкоштовність –  всі ці критерії на яких наголошує міністр охорони здоров’я, втілені у Лозівській лікарні, додала Жанна Овчарова. Подякувала за якісний підхід до роботи керівнику Лозівського ТМО Івану Жовтому та увагу до розвитку медичної галузі – Лозівському міському голові Сергію Зеленському.  

Наостанок,  Жанна Овчарова та Сергій Зеленський обговорили подальші плани щодо переходу Лозівського ТМО до кластерного закладу охорони здоров’я. Нагадаємо, новий статус – кластерна лікарня, надасть КНП “Лозівське Термедоб’єднання” можливість розширити перелік медичних послуг для лікування у середніх і тяжких випадках. Входитиме заклад до мережі Харківського госпітального округу.

 

Джерело: Лозівська міська територіальна громада